Skanderborg Kommune rykker frem i erhvervsvenlighed

Image
Foto: Skanderborg Kommune

Infrastruktur og transport, arbejdskraft og grøn udvikling er områder, hvor Skanderborg Kommune scorer højt i DI's undersøgelse af erhvervsklimaet.

Skanderborg Kommune går hele 10 pladser frem og er tilbage blandt de 15 mest erhvervsvenlige kommuner. De lokale virksomheder fremhæver blandt andet kommunens arbejde med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og styrke den grønne omstilling.

Dansk Industris (DI) årlige måling af det lokale erhvervsklima er altid imødeset med spænding, men i år har spændingen været ekstra stor i Skanderborg Kommune.

Byrådet har iværksat en række tiltag for at forbedre erhvervsklimaet i kommunen bl.a. ansættelse af en offensiv erhvervskoordinator, skriv bedre-kurser, information til virksomheder om grønne transportvaner og efteruddannelse af ledige til specifikke opgaver inden for klima og bæredygtighed.

Derudover er en ny erhvervspolitik på vej. Den er udarbejdet i samarbejde med mange lokale virksomheder og ErhvervSkanderborg.

Reaktionen på tiltagene har været positiv fra det lokale erhvervsliv. Men spørgsmålet var, om det også ville give udslag i DI-undersøgelsen?

Svaret er tilsyneladende ”Ja”. Skanderborg Kommune er i år nr. 15 blandt landets kommuner i målingen af det lokale erhvervsklima. Kommunen er gået 10 pladser frem siden 2022.

»Vi vil være blandt landets bedste erhvervskommuner, og det er glædeligt, at DI-undersøgelsen også afspejler det. Vi arbejder hver dag for at gøre det endnu mere attraktivt at drive virksomhed i Skanderborg Kommune, og det lader til, at indsatsen bærer frugt,« siger borgmester Frands Fischer.

Mere klimavenlige virksomheder

DI fremhæver bl.a. arbejdet med den grønne omstilling, hvor Skanderborg Kommune har taget et syvmileskridt.

I kategorien ”Grøn udvikling” var Skanderborg Kommune sidste år placeret som nr. 27, mens placeringen i år er nr. 9 blandt kommunerne.

Virksomhederne i Skanderborg Kommune anerkender især kommunens indsats for, at man kan drive sin virksomhed mere klimavenligt. Det handler f.eks. om samarbejde, grønne støtteordninger og muligheden for at udnytte solenenergi og overskudsvarme. Her er Skanderborg Kommune gået frem fra nr. 50 i 2022 til nr. 13 i år.

»Virksomhederne i Skanderborg Kommune er optaget af den grønne omstilling og af at følge med de stigende krav fra kunder og lovgivning på området i disse år. Derfor glæder vi os som lokalt erhvervsliv over, at vi klarer ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 13. september 2023

Del på
John Frandsen

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-