Ny erhvervskoordinator skal styrke flowet i Skanderborg Kommunes sagsbehandling

Image
Den nye erhvervskoordinator Gitte Just er hentet internt i Skanderborg Kommunes organisation. Foto: Skanderborg Kommune

Virksomheder, der vil etablere sig i Skanderborg Kommune, eller som ønsker at udvide produktionen, får nu nemmere adgang til kommunal sagsbehandling og sparring.

Skanderborg Kommune har fokus på at styrke den kommunale service over for lokale erhvervsvirksomheder. En nyoprettet funktion som erhvervskoordinator skal være opsøgende i forhold til virksomhederne og hjælpe dem gennem myndighedsbehandlingen.

En KL-undersøgelse viste i marts, at sagsbehandlingstiderne for byggesager er forbedret væsentligt på blot ét år. På landsplan bliver byggetilladelser til industri- og lagerbygninger i gennemsnit afgjort på 64 dage. I Skanderborg Kommune er sagsbehandlingstiden 30 dage i gennemsnit.

Nu tager kommunen næste skridt med oprettelsen af en ny funktion - en erhvervskoordinator, der skal være en synlig og tilgængelig indgang både for nye og allerede etablerede virksomheder i Skanderborg Kommune, som har brug for sparring, når det eksempelvis handler om at afsøge mulighederne for at bygge nye faciliteter.

»Vi kan mærke, at interessen fra virksomheder, som ønsker at udvide deres aktiviteter eller etablere sig i Skanderborg Kommune er stor, og derfor styrker vi indsatsen yderligere på området. Med den nye funktion følger vi op på de anbefalinger, vi har fået fra vores erhvervsudvalg, hvor lokale virksomheder blandt andet var repræsenteret. Samtidig styrker vi indsatsen for at komme i top-10 på listen over kommunernes erhvervsklima, som forligspartierne i årets budgetaftale gav hinanden håndslag på,« siger borgmester Frands Fischer.

Mere helhed og bedre service

Den nye erhvervskoordinator Gitte Just er hentet internt i Skanderborg Kommunes organisation. Hun har solid erfaring med området efter mange år som byggesagsbehandler med særligt fokus på erhvervslivet. Gitte Just kommer blandt andet til at arbejde tæt sammen med ErhvervSkanderborg og være opsøgende i forhold til at hjælpe nye virksomheder med at etablere sig.

»Virksomhederne skal føle, at der er et flow i den kommunale myndighedsbehandling, og at vi tackler udfordringerne, før de bliver til egentlige knaster, der bremser sagsbehandlingen. Hvis der er konkrete udfordringer, bliver min opgave at gå i dialog med virksomheden for at finde gode alternative muligheder,« fortæller Gitte Just.

Gitte Just er tiltrådt funktionen som erhvervskoordinator og kan træffes på mobil 2049 8294 eller gitte.just@skanderborg.dk.

Del på
Gi'Gaven

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-