Kæmpegræskar fra Nørre Vissing hædret med 2. plads i Tivoli

Image
Ole Christensen ved sit 434 kg tunge græskar i Tivoli i København

Ole Christensen fra Nørre Vissing er manden bag et af Danmarks største græskar.

For anden gang blev det til en andenplads for Ole Christensen fra Nørre Vissing, da han stillede op ved årets DM i kæmpegræskar med en kleppert på 434 kg. Hertil skal bemærkes, at Ole Christensens pragteksemplar er dyrket på friland – i modsætning til konkurrenterne, der har taget drivhusdyrkning til hjælp.

Ole Christensen har dyrket grøntsager siden han i 2004 flyttede til Nørre Vissing. Ønsker fra Nørre Vissing Kro om særlige grønsagstyper førte til import af frø, og her medfulgte en gratis gave i form af et kæmpegræskarfrø.

»Det plantede jeg i 2018 og græskarret blev kun på 35 kg. Det synes jeg godt nok var lousy, så jeg brugte hele vinteren på at nørde på nettet om græskar, og i 2019 blev jeg nummer to ved DM med et græskar på 352 kg,« fortæller Ole Christensen.

Det tungeste er i Århus

I 2020 var han ikke repræsenteret ved DM fordi hans græskar kort og godt kollapsede.

»Det er svært at lykkes med kæmpegræskar. Det er 90 procent held om man når hele vejen fra frø til et godt resultat. Alt kan gå galt: Sygdom, råd, knækkede stængler og transportskader,« forklarer Ole.

Der var 10 deltagere ved årets DM, der kort og godt går ud på at præsentere det tungeste græskar. Faktisk kunne Ole have stillet op med et tungere eksemplar end det 434 kg tunge monster, som fik turen til København. "Storebroderen" kan i øjeblikket beundres i Tivoli Friheden i Århus.

»Det er tungere, men havde en lille skade, så jeg tænkte at det var "better safe than sorrow" at tage det andet til København. Det ville jo være ærgerligt, hvis det risikerede at blive diskvalificeret,« forklarer Ole Christensen.

Ole holder det hemmeligt hvad græskarret i Århus vejer, da det her er genstand for en gættekonkurrence.

Varme og en god kostplan

Vinderen ved DM ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 20. oktober 2021

Del på
Super Brugsen Galten

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-