Færre fartbøder på skolevejene i Skanderborg Kommune

Image
Sydøstjyllands Politi melder om en positiv udvikling på årets skolestartskampagne. Pressefoto, Rådet for Sikker Trafik

Skolestart rimer på øget trafiksikkerhedsfokus i Skanderborg Kommune. I skoleårets begyndelse er der både kampagner og politikontrol. Og det virker. I år er der registreret færre forseelser omkring kommunens skoler.

Traditionen tro i forbindelse med skolestart følges de nye, små trafikanter på vej af trafiksikkerhedskampagnen "Børn på Vej" og politikontroller på og omkring Skanderborg Kommunes skoler og skoleveje.

Det har tilsyneladende en god effekt på bilisterne, der i langt flere tilfælde holder sig inden for færdselslovens rammer.

»Tidligere har vi udstedt mange fartbøder, men i det nye skoleår har tendensen heldigvis været en anden. I løbet af tre uger har vi registreret 150 forseelser, hvoraf de 142 skyldes hastighed. Det er altid med en vis forsigtighed, vi sammenligner tal, men på bare en enkelt dag sidste år udstedte vi hele 135 fartbøder. Selv om vi selvfølgelig helst ser os helt fri for forseelser, er status på årets skolestartskampagne altså positiv,« fortæller Jesper Engelund, der er vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi.

Trafiksikkerhedsindsatser virker

Hos Skanderborg Kommune ser man det som et tegn på, at kommunens langvarige arbejde med en bred vifte af trafiksikkerhedsindsatser virker. Og det er glædeligt, fordi indsatsen især handler om at få børnene til selv at transportere sig i skole - enten på cykel, gåben eller med bus.

»Det er klart, at når vi arbejder for at få flere børn til at cykle i stedet for at blive kørt af forældrene, så er det vigtigt, at bilisterne overholder færdselsloven, så børnene kan føle sig trygge i trafikken,« forklarer Jette Schmidt, der er trafik- og tilgængelighedsrevisor i Skanderborg Kommune.

Opfordrer til fortsat opmærksomhed

Siden 2012 har Skanderborg Kommune ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 9. september 2020

Del på
PF Biler

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block