Det første træ er i jorden – yderligere 999 følger

Image
Børn fra områdets skoler hjalp til da en vintereg i sidste uge blev plantet langs Århusvej. Til venstre ses formanden for Projektforum Galten-Skovby Karen Lindemann og til højre tovholder på projektet Lars Eg Hoppe.

Første spadestik til projekt '1000 træer i Galten-Skovby' fandt sted i sidste uge.

Trafikanter på Århusvej på strækningen mellem Søndergade og Østergårdsvej, har siden i tirsdags kunnet se et ensomt træ, plantet på marken nogle meter syd for kørebanen.

Træet, som er af arten vintereg, blev plantet i tirsdags og udgør startskudet på det lokale projekt '1000 træer i Galten-Skovby'.

»Fra arbejdsgruppens side vil vi gerne være dem, der hjælper til og understøtter projektet, men det er et frivilligt projekt, hvor folk gerne skal tage ejerskab og selv hjælpe til. Vi kan skubbe på, facilitere, samle penge ind og hjælpe til så meget vi kan,« siger Lars Eg Hoppe fra arbejdsgruppen.

I regi af Projektforum Galten-Skovby var han frontløber for det grønne partnerskab, der for år tilbage stod bag etableringen af Skovby-skoven og han har således bevist sin vedholdenhed i forhold til at også det visionære 'Projekt 1000 træer' kan blive til virkelighed.

Det hele beror imidlertid på opbakning fra omgivelserne, herunder frivillige, virksomheder, fonde, puljer og lodsejere.

»Vi samler penge ind til at købe disse træer, så meget vi nu kan komme til, og de penge vil vi prioritere. Der bliver ikke råd til at plante alle steder, men vi vil prioritere steder, hvor flest folk får mest gavn af det,« siger Lars Eg Hoppe.

Nemmest på kommunalt ejet jord

Formentlig vil "Ensomme eg" allerede i løbet af året få følgeskab af andre træer langs Århusvej idet strækningen er prioriteret som et første indsatsområde af. Her er der tale om kommunalt ejet jord.

»Vi har også kig på andre steder, hvor det også er kommunalt ejet jord. Det taler vi med kommunen om. På disse jorde kan vi komme længst i forhold til planlægningen. Nogle steder er der grundsalg i gang, hvor der arbejdes på at få det ind i nogle aftaler, men det er Skanderborg Kommunes banehalvdel,« siger Lars Eg Hoppe.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 19. marts 2019

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block