Byfestløbet sprængte alle rammer

Image
Starten er gået til Familiefræs, som med 220 deltagere overgik alle forventninger.

SuperBrugsen Byfest-løbet blev en kæmpe succes med dobbelt så mange deltagere som
sidste år.

Arrangørernes drøm var at komme op på omkring 400 deltagere mod sidste års 264 deltagere, men alle rekorder blev i år slået med hele 517 tilmeldte deltagere.

»Det er for vildt og simpelthen fantastisk, at vi lokalt kan samle så mange mennesker omkring dette arrangement. Vi er pivstolte,« lyder det fra arrangørerne.

Det syv personer store team bag Byfestløbet er forholdsvis nyt.

»Vi startede op helt grønne og helt fra bunden i 2022, men ambitionen har fra start været at skabe et aktivt rum for alle – store som små og unge som ældre,« siger Henriette Ambrosius fra arrangørgruppen.

Fællesskabet er vigtigst

Byfestløbet er et løb, hvor der er plads til at slå personlige rekorder, løbe eller gå 5 kilometer med vennerne, naboerne eller fodboldholdet, eller være sammen med familien på en aktiv og sjov måde. F.eks. ved at gennemføre aktivitetsløbet, Familiefræs.

»Det vigtigste er fællesskabet og den sunde fælles energi der skabes ved at mødes om noget vi alle kan være en del af. Den glæde der skabes gennem bevægelse, smil og røde kinder, smitter af og er vidunderligt givende. At man så kommer over målstregen i en god tid, med en medalje om halsen og en goodiebag i hånden, er bare prikken over i’et,« fastslår Henriette Ambrosius

220 deltagere i Familiefræs

Særligt Familiefræs blev en kæmpe succes i år, hvilket også indebar, at man blev nødt til at sætte et max-deltagerantal på netop dette løb.

Således blev de 220 deltagere delt i to startfelter af hensyn til de aktiviteter som skulle løses undervejs på ruten. Børnene kunne samle perler på ruten, som efter løbet kunne veksles til en slikpose i teltet.

»Vi er allerede i gang med at brainstorme på, hvordan vi kan udvide antallet og forbedre aktiviteterne på Familiefræs til næste år,« siger Henriette Ambrosius.

Med 63 deltagere var halvmaraton også en stor succes. Her deltog både lokale løbere, men også deltagere fra Skanderborg løbeklub, BMI Løb & Motion samt SMT (Silkeborg Motion og Tri-klub).

»Derudover deltog to meget anerkendte sportsudøverne Sissel Møller og Kristina Schou Madsen, som efterfølgende har både rost og delt Byfestløbet på deres Instagramprofiler. Det kan vi da kun være stolte over,« siger Henriette Ambrosius.

Gevinstregn efter mål

Foruden Familiefræs og halvmarathon blev der afviklet et fem-kilometerløb med 120 deltagere, et ti-kilometerløb med 80 deltagere og en fem-kilometer walk med 45 deltagere.

Flere end 60 lokale virksomheder og forretningsdrivende sponsorerede gevinster til Byfestløbet.

»Det er selvfølgelig en dejlig gulerod for deltagerne, at de er med i lodtrækningen om en masse lækre gevinster. Til  lodtrækningen opstår der lidt spænding og en masse gode snakke om gevinsterne, og der bliver sågar byttet lidt rundt, når nu f.eks. fuglekuglerne bliver vundet af et barn, som hellere ville have vundet en pizza. Det er en super god afslutning på nogle skønne timer i et aktivt fælles rum,« siger Henriette Ambrosius og tilføjer:

»Tusind tak til alle, for den enormt store opbakning. Vi glæder os allerede til Byfestløbet d. 9. maj 2024.«

Se flere billeder Byfestløbet i byfestgalleriet her

Læs Galten Folkeblad 24. maj 2023

Del på
John Frandsen

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-