Bestig lokale bjerge i efterårsferien

Image
En bjergbestigning på 'Sukkertoppen' belønnes med en smuk udsigt over Mossø og Søhøjlandet. Foto: BestigBjerge.dk

Der venter dejlige naturoplevelser ude i bjergene. Hent inspiration på BestigBjerge.dk

Vejret og efterårsferien er som skabt til bjergbestigning, og hvis man går rundt og tror, at der ikke findes bjerge i Danmark, kan man godt tro om: Tag blot et kig på BestigBjerge.dk, og enhver vil være overbevist om, at der skal sættes bjergbestigning på ferieprogrammet.

Prøv f.eks. en tur på Sukkertoppen eller Ørnekol eller måske den udfordrende stigning til Bjørnebjerge i Stjær.

»BestigBjerge er en skøn leg for alle, der kan lide at færdes i naturen. Og da den har et element af skattejagt, er den også oplagt for små og store naturdetektiver,« fortæller Mia Bay fra Greenways.dk, som bestyrer BestigBjerge.

»Bortset fra eventyrlyst og gode sko kræver det ingen forudsætninger at blive bjergbestiger. Man finder kortet og ruten på hjemmesiden eller på mobilen og følger anvisningen.

15 bjerge i tre kommuner

I efterårsferien er der ovenikøbet en konkurrence koblet på bjergbestigningen.

»Beslut jer for et bjerg, find ruten, sæt af sted, snus jer frem til koderne og skriv dem ind på bestigbjerge.dk, tag et bjergfoto og læg det på BestigBjerges Facebook-profil. Så er I med i konkurrencen om en skøn præmie fra Naturfolk.dk i Ry. Der bliver trukket lod lige efter efterårsferien,« lyder det fra "bjergbestyreren".

15 bjerge i Skanderborg, Silkeborg og Horsens kommuner plus fire bjerge på Fyn og ét på Jyske Ås er med i BestigBjerge.dk.

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block