Fra musik til malerier og skulpturer

Image
Kunstnerisk agerer Anja Fønss både som musiker, maler og skulptør.

Anja Fønss fra Gl. Harlev har udvidet sit kunstneriske virkefelt fra musikken til også at omfatte malerier og skulpturer. I weekenden holder hun fernisering og åbent galleri i den Den Gamle Skole på Højbyvej 11 i Gl. Harlev.

Anja Fønss er kunstneren bag de fascinerende skulpturer Fools & Faces i fiberbeton og abstrakte sanselige akrylmalerier

Anja er en autodidakt musikalsk kunstner, som de seneste år er gået all in på kunst og musik.

Hun er uddannet pædagog, master i børnemusik samt singer/songwriter med flere anmelderroste udgivelser bag sig.

Derfor er leg med toner, rytmer og bevægelser et væsentligt afsæt i hendes kunstneriske arbejder – ligesom der ind imellem komponeres nye sange til værkerne eller omvendt.

»Musikken er min følgesvend og min kunst, udtrykker for mig en besyngelse af naturen og af ”det satans liv”,« siger Anja Fønss.

»Mine Fools & Faces er mennesket i alle dets bevægelige og skæve former - som jeg håber du helt konkret, kan mærke og høre musikken og sangen i. Derfor vil fremtiden også byde på endnu flere koncerter med kunst i, ligesom mine kunstudstillinger altid vil indeholde musik og – hvis muligt – fællessang.«

Om skulpturerne: »Jeg startede med at mure en udendørsfontæne i beton og blev så bidt af sansearbejdet med materialet, at jeg fortsatte indendørs med udvikling af mine ”Fools & Faces”.  Her udforsker jeg menneskets mangeartede udtryk og mit mål er, at man helt konkret får ”hands on” og går på opdagelse i mine skulpturer. Jeg bygger mest betonskulpturerne op omkring skrot og genbrugsmaterialer og eksperimenterer med både indfarvning og overfladepatinering.«

Om malerierne: »Jeg maler abstrakt med afsæt i intuitive sanselige bevægelser - og maler gerne så både stringente linjer, bølger eller bevægelser finder vej til mulige gemte ansigter og udtryk i lagene. Malingen er mest akryl på lærred, men jeg afprøver også gerne andre malingstyper og materialer.«

Åbent galleri i weekenden

Anja Fønss har i løbet af de senest år skabt et større udvalg af både malerier og skulpturer, som hun sidst har præsenteret ved Art Nordic- og Works Art fair-udstillingerne i efteråret.

I 2024 er Anja udvalgt til at udstille på kunstmessen Eventyrlig kunst i Bogense i april og i Sejs-Svejbæk kunstudstilling i juni måned.  I december i år udstiller Anja desuden i Harlev kunstforening.

I førstkommende weekend 28.-29. oktober holder hun fernisering/åbent galleri i Den Gamle Skole, Højbyvej 11, Gl. Harlev. Lørdag i tidsrummet kl. 15-18 (kl. 16 vil der være lidt musik, fællessang og bobler),  og søndag vil galleriet været åbent kl. 12-17. 

Læs Galten Folkeblad 25. oktober 2023

Del på
Bergfriedt

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-