I denne uge bliver Galten-Skovby endnu grønnere

Image
I foråret blev der plantet en række træer i rundkørsler og ved virksomheder på Klank. Onsdag i denne uge føjes yderligere træer til, ligesom rundkørslen ved motorvejen beplantes med 36 buske af sorten Sargentsæble.

Gruppen bag projekt '1000 træer i Galten-Skovby' forventer at målet må hæves i det nye år.

I foråret blev der i to af rundkørslerne ved Klank plantet flotte lindetræer sponsoreret af byudviklingsvirksomheden Cinatur. Det skete i samarbejde med Projektforum Galten-Skovbys '1000 træer i Galten-Skovby'-projekt.

Tilsvarende blev der plantet træer ved Gram Vakuumteknik og ved Super Brugsens benzin- og vaskeanlæg.

»Der er stadig plads til flere træer i området og for at nå målet med 1000 træer, har vi været rundt ved virksomheder for at få aftaler om plantning af flere træer, og som noget nyt også buske,« fortæller Karen Lindemann fra Projektforum Galten-Skovby.

Onsdag i denne uge indledes således plantningen af yderligere træer og buske. Cinatur sponsorer denne gang 36 buske af sorten Sargentsæble. De plantes i rundkørslen ved motorvejen, hvor der af trafiksikkerhedsgrunde ikke må plantes træer.

Sargentsæble står om foråret med flotte hvide blomster, og med rødbrun bark og små fruger om efteråret. Buskene er gode for biodiversiteten, da både insekter og fugle profiterer af buskene og deres frugt.

Ligeledes færdiggør SuperBrugsen arbejdet ved deres anlæg med plantning af yderligere to lindetræer, og som noget nyt plantes der også på den nordlige side af Århusvej når der plantes fem lindetræer ved Viggo Ravns El-Forretnings nye domicil.

»Inden efterårsplantningen kan gruppen for 1000 træer notere sig, at der er plantet 875 nye træer i Galten-Skovby, så det bliver nødvendigt at sætte et højere mål i det nye år,« siger Karen Lindemann.

Del på
PF Biler

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-