Dansk pop med noget på hjerte

Image
Med Maja Rudolphs smukke stemmer som omdrejningspunkt gav de seks musikere i 'Maja og de sarte sjæle' en fin koncert under åben efterårshimmel i højsommertemperatur.

Orkestret 'Maja og de sarte sjæle' vandt nye fans ved en friluftskoncert på Torvet i fredags.

Timingen af fredagens gratis friluftskoncert på Torvet, kunne ikke være bedre.

Solskin, 21°C, næsten ingen vind og et dejligt band.

Til koncerten havde Bio Husets koordinator Torben Skjøtt hyret Maja og de sarte sjæle.

Allerede i god tid inden koncerten skulle starte kunne man se, at det her var noget folk gerne ville høre. Omkring 200 mennesker stod klar da bandet gik på scenen.

Maja og De Sarte Sjæle spiller en umiddelbart ren pop og 80’er-poesi om forlist kærlighed med Maja Rudolphs smukke stemme som omdrejningspunkt. Og så alligevel: indslag af mørk og naiv, sønderjysk melankoli giver Maja og De Sarte Sjæle en kant af noget uforklarligt.

De debuterede i april 2016 med albummet ’Maja og De Sarte Sjæle’ og sangen ”Uden Dig” blev flittigt spillet i radioen. Under fredagens koncert var der ingen tvivl om, at det var det nummer som de fleste kendte.

Ud over deres Grand Prix-nummer fra 2020 ”Den sidste goth i Vejle”, spillede bandet om både Olsenbanden, Peter Belli og EM 92.

Timo, bandets sangskriver beviser sin dygtighed, når man i en sang kan formulere og kæde ordene ”at spise budding og se tegnefilm” ind i en sang som ”Lille turteldue”, der handler om forlist kærlighed.

»Efter at have hørt om verdens kedeligste by, udkants-danmark, uforløst kærlighed, opbrud og outsiders, som er kodeordene for Maja og de Sarte Sjæle, gik jeg fra koncerten med en følelse af eftertænksomhed, uden at være bedrøvet,« siger Torben Skjøtt og tilføjer:

»Mon ikke det er fordi de spiller det på en jordnær måde, som er til at forstå. Skønt med helhjertet dansk pop.«

Gratiskoncerten var støttet af kulturpuljen i Skanderborg kommune, og med den store tilslutning, og lyst til at støtte salget i boden, kunne det måske komme på tale igen på et senere tidspunkt, fortæller Torben Skjøtt.

Læs Galten Folkeblad 13. september 2023

Del på
Berger Optik

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-