Humor for alvor i Galten sognegård

Image
Humor for alvor i Galten sognegård
Kirkehøjskoledag med hospitalsklovn i centrum.
Onsdag den 18. januar kommer hospitalsklovnen Nina Gladkowa til Galten. Hun besøger Galten kirke og sognegård med sit foredrag: »Humor for alvor«.
Der er lagt op til en glad aften med fokus på humor og brugen af humor, som led i helbredelsen af syge mennesker og især børn. 
Foredraget vil være fuld af gode og livsbekræftende historier fra Nina Gladkowas arbejde som sygeplejerske herhjemme og fra hendes rejse som klovnen Boris i udlandet - bl.a. i Rusland, Tanzania og Vietnam. 
Kan flytte fokus
Nina Gladkowa er oprindeligt uddannet sygeplejerske og dramapædagog. Med de to uddannelser i ryggen tog hun i sin tid initiativ til at indføre klovne i den danske hospitalsverden. Det har bl.a. betydet at hun sammen med hospitalsklovnen Gunil har gennemført projektet; "Klovnen og Humoren som kommunikationsmetode". 
Projektet har i høj grad har været med til at blåstemple brugen af hospitalsklovne herhjemme. 
Desuden har projektet ført til udgivelsen af en bog. Bogen dokumenterer hvordan humor og klovneri har effekt på både patienter, pårørende og personale. Nina Gladkowa fortæller, at man med humor kan flytte fokus fra smerter og lidelser og sygdom over på de sunde helende kræfter. Humor kan vække håb. 
I det hele taget opfordrer Nina Gladkowa til en større bevidsthed om brugen af humor. 
- Humor har stor betydning i mødet mellem mennesker. Man kan signalere medmenneskelighed, medfølelse, ligeværdighed og tilgængelighed med humor. Humoren handler om at gribe bolde i luften og spille dem tilbage til et andet menneske - for sammen at lege og nyde glæden ved at være til. Smil og latter er den korteste vej mellem mennesker, siger hun.    
Foredraget er arrangeret af Galten kirke i tæt samarbejde med omegnens kirker. Foredraget er årets første foredrag i den fælles kirkehøjskole. Alle er meget velkomne. Aftenen starter i Galten kirke med en kort gudstjeneste ved Betina Hjorth Præstegaard kl. 19.00. Bagefter taler Nina Gladkowa i sognegården, hvor der også vil være kaffe og kage.  
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block