Forening vil intensivere presset for en svømmehal på Klank

Image
Drømmen om en Klank Svømmehal er konkretiseret i tegninger i samarbejde med Nodo-arkitekterne. Tankerne går i retning af et 25 meters bassin, 2 varmtvandsbassiner, et legeområde samt 1 og 3 meter vippe, familieomklædningsrum, saunaer, handicapomklædning samt hejsesystem direkte til varmtvandsbassin.

Foreningen Klank Svømmehal efter-spørger yderligere opbakning fra lokalbefolkningen for at stå stærkere i kampen for kommunal opbakning.

»Det er NU, du skal vise din opbakning til en svømmehal.«

Sådan lød det på den netop afholdte generalforsamling i foreningen Klank Svømmehal. Det er godt fire år siden arbejdet med projekt Klank Svømmehal gik i gang, og selv om det ikke går så hurtigt, som bestyrelsen kunne ønske sig, så går det fremad.

»Nu er vi nået til det punkt, hvor det er ekstremt vigtigt, at alle borgerne viser deres opbakning gennem et medlemskab. Vi ved fra snakken i byen, at opbakningen er der, men vi har brug for, at opbakningen bliver helt konkret nu,« fortalte Birgitte Majgaard, der blev genvalgt som formand for Klank Svømmehal.

Opbakningen skal komme netop nu, fordi der snart er kommunalvalg og dermed samles et nyt byråd efter nytår. Det byråd vil foreningen meget gerne have til at give tilsagn om midler til at hjælpe arbejdet videre. For uden kommunal opbakning vil fondene heller ikke være med.

Grundigt forarbejde

I formandsberetningen fortalte Birgitte Majgaard om, hvor foreningen står nu:
• Vi har vores tegninger klar. Vi har talt med nogle, der har erfaringer med at bygge med stålbassiner med de fordele og ulemper, som det giver. Det har givet os et større spænd fra den billigste til dyreste løsning at arbejde ud fra.
• Vi har holdt møder med GF Galtens hovedbestyrelse om et samarbejde omkring den fælles brug og drift af hele idrætsanlægget. Her har Projektforum Galten-Skovby også været med og hjælper med deres erfaringer.
• Vi har været til møde med Idrætsrådet.
• Vi har engageret fondssøgningsfirmaet Primus Motor, der har udfordret os og hjælper os videre med arbejdet med kommunen og politikerne og videre med de store fonde. Vi håber, at der i næste byrådsperiode bliver sat midler af til at hjælpe os videre.
• Vi har fået sponsorer, som snart får deres logo op på et stort skilt ved SuperBrugsen og på et banner på pylonen ved OK-tanken på Klank. Det glæder vi os meget til og håber, at det vil få endnu flere til at bakke op om projektet.
• Vi har lavet nye brochurer, som vi håber, at folk vil hjælpe os med at få omdelt, så vi får endnu flere til at melde sig ind og det ikke bare bliver ved tanken.

»For udover kommunal opbakning, der er et must for fondene, så har foreningen brug for en stor lokal opbakning og en vis egenkapital. Derfor er så mange medlemmer som muligt vigtigt, ligesom tilsagn fra lokale sponsorer og lokale fonde er helt essentielt. Foreningen er nødt til at fremvise et lokalt engagement, hvis der skal være en chance for at få de helt store beløb hjem,« betoner Birgitte Majgaard.

Der kom gode forslag og ny arbejdskraft ind på generalforsamlingen, og anden hjælp vil blive efterspurgt via foreningens facebookside.

»Det ER et stort projekt, men der er gode folk i bestyrelsen, der sørger for bedre medlemshåndtering – herunder et mere smidigt betalingssystem, kontakt til andre svømmehaller, så vi kan trække på deres erfaringer og faktiske budgetter, nyhedsbreve, brugergruppeanalyser og meget andet,« fortæller Birgitte Majgaard.

Foruden Birgitte tæller den nyvalgte bestyrelse følgende personer: Kasia Lindegaard (næstformand), Kristian Larsen (bestyrelsesmedlem), Kim Tonsberg Kristensen (kasserer/webmaster), Louise Laugesen (redaktør), Miriam Rahbek (bestyrelsesmedlem) og Rasmus Lawaetz (bestyrelsesmedlem).

Læs Galten Folkeblad 20 oktober 2021

Del på
Fit&Sund

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-