Strålende indsats af Skovby IF ved Landsmesterskab

Image
Strålende indsats af Skovby IF ved Landsmesterskab
Sølvvinderne fra Skovby IF. Fra venstre: Kristian Kilt, Tomas Toft, Hanne Bak, John Brandt, Christina Søndergaard, Louise Bilde, Hans Lund og Sara Winterberg.
Skovby høstede sølv og bronze til landsmesterskabet i badminton.
Efter sæsonens pulje-sejre i to jyske badmintonrækker (4+2 Senior Serie 1 og 4+4 Motion Mesterrække), drog Skovby IF i weekenden før påske til landsmesterskabet i badminton i Vejle i Idrættens Hus, som består af 7 haller. De bedste hold fra hele Danmark skulle her dyste mod hinanden. Skovby deltog med to hold og i alt 14 spillere, seks damer og otte herrer. 
- På førstedagen stod programmet på mixdoubler samt dame- og herresingler.  Der blev spillet mange tætte, udmattende og spændende kampe, hvoraf et flertal først blev afgjort i tredje sæt.  Især var 4+2 serie 1-holdet udfordret af dygtige modstandere, som virkelig gav kamp til stregen, fortæller Tomas Toft, holdleder hos Skovby IF Badminton og tilføjer:
- Vi vidste faktisk ikke, hvad vi gik ind til på serie 1-holdet, da vi ikke har været til landsmesterskab før på så højt niveau. Det er klart, at vi i løbet af sæsonen har mødt de bedste serie 1-hold fra Østjylland, heriblandt Skovbakken fra Århus, og derfra har vi erfaringer med svære modstandere, men jeg må indrømme, at modstanderne til landsmesterskabet var en særdeles stor mundfuld.
Tætte tresæts-kampe
Skovbys stærkeste herresingle, Martin Johansen, gik da også ind til sin første kamp med selvtilliden i top, men måtte efter en opslidende kamp sande, at sejre ikke kunne tages for givet. Den slags kampe havde holdkammeraterne også, heriblandt Thomas Ransby, Skovbys 2. herresingle, som var i flere tætte tre-sættere med afgørelser på de alleryderste marginaler.
På andendagen skulle doublerækkerne afgøres. Skovby IF har hurtige og stærke doublespillere på både dame- og herresiden, og dagen åbnede da også med flotte sejre. 
Her skulle det dog ligeledes vise sig, at modstanderne også kunne spille double på højt niveau, og på begge hold blev der både vundet og tabt i nogenlunde lige mængder.
Afgørende herredouble
Særligt spændende var den sidste kamp dog for 4+4 Mesterrækkeholdet mod Frederikssund. Kampene var jævnbyrdige, og det endte med, at Skovbys John Brandt og Hans Lund sammen i herredouble skulle dyste om holdets samlede placering på enten 2. eller 3. pladsen i Landsmesterskabet.
Efter en intens og nervepirrende tre-sætter, som endte med sejr,  kunne Skovby-holdet tage imod en flot og velfortjent sølvmedalje.
Flot af "lille Skovby"
Skovbys Serie 1 hold placerede sig samlet i Serie 1-rækken til bronze på 3. pladsen.
- Vi har igen i år haft et fantastisk Landsmesterskab. Og denne gang med to hold. Jeg synes bestemt, at vi kan være stolte og tilfredse med henholdsvis sølv og bronze. Det er flot, og jeg mener navnlig, det er flot, at vi fra lille Skovby kan gøre os gældende og kvalificere hele 14 spillere til så stor en badminton-begivenhed, konstaterer Tomas Toft.
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-