Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis

Lokal judokæmper udtaget til ungdomslandsholdet

14-årige Christian Hæstrup fra Skovby er blevet udtaget til ungdomslandsholdet i judo.

Ved en træningsljer i Dronninglund i weekenden udtog landstræner Kim Kristiansen de judokæmpere som skal repræsentere Danmark ved EM, VM og ungdoms-OL. Blandt de lidt over 60 aspiranter til de 18 eftertragtede pladser på cadetlandsholdet var 14-årige Christian Hæstrup fra Skovby. Siden sit skift fra Sjelle-Skjørring Judoklub til Silkeborg judo klub har haft det erklærede mål at komme på landsholdet.

Siden 2009 er træningen sket i Silkeborg Judo klub og de regionale landsholdssamlinger, der ligger hver fredag i enten Kolding, Vejle, Horsens, Århus eller Silkeborg.   

Derudover har Christian fulgt træningslejre og stævner i landsholdsregi. De mange anstrengelser har blandt andet i år gjort han til jysk/fynsk mester, DM-sølvvinder og vinder af Hillerød International Judo Cup samt givet en længere række guld-, sølv- og bronze-medaljer ved regionale stævner for kæmpere under 20 år. 

To års anstrengelser blev belønnet

Der foreløbige kulmination på karrieren skete søndag i Dronninglund hvor Christian fik sin udtagelse til landsholdet.

Udover fortsat hårdt arbejde og masser af judotræning vil de kommende to år byde på en række store internationale turneringer. Den første kvalifikation til EM ligger allerede i januar i Eindhoven i Holland. Februar byder på en stærkt besat international træningslejer i Hamborg. I midten af marts går turen til Kroatien hvor andet kvalifikationsstævne til EM finder sted, mens sidste kvalifikation finder sted i Portugal i april.

På den lidt længere bane ligger ungdoms-OL i Kina i 2014. Også denne begivenhed skal det lokale judotalent forsøge at komme i betragtning til sammen med sine 17 nye landsholdskammerater.