Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis

DM-guld til judokæmper fra Herskind

Judokæmperen Benjamin Troest Kjeldsen fra Herskind forsvarede og vandt lørdag DM for juniorer i vægtklassen indtil 81 kg.

Alle Benjamins kampe blev vundet på meget kort tid. En kamp kan vare op til 4 minutter, men Benjamins kampe varede kun mellem et halvt og halvandet minut, så det var en overbevisende guldmedalje.

Første kamp var mod en meget uortodoks kæmper med brunt bælte fra Vejle. Han figther meget lavt, hvilket gav Benjamin udfordringen at få ham i gulvkamp, hvilket lykkedes og Benjamin vandt med en strangulering, så modstanderen måtte overgive sig.

Anden kamp var mod en kæmper med blåt bælte fra Ramløse. Kampen varede blot et halvt minut, idet Benjamin hurtigt fik kampen ned på gulvet og sat en armlås ind, så modstanderen straks måtte overgive sig.

Den tredje og sidste kamp var mod en tidligere landsholdskæmper med brunt bælte. Trods Benjamins 180 cm var modstanderen endnu højere, men også han måtte se sig besejret før tid af Benjamin i gulvkamp.

Undgå gulvkamp

Benjamins internationale judodeltagelse var nemt at spore i hans hurtighed og evne til at udnytte modstanderens svagheder. Og som en tilskuer sagde: »Hvornår lærer kæmperne, at de ikke skal gå med Benjamin i gulvkamp?«

Skal de undgå det, vil det betyde, at de ikke laver dårlige initiativer, for når et kast ikke lykkes, falder begge kæmpere i gulvet, og her er Benjamin hurtig til at udnytte situationen

Officielt stillede Benjamin ved DM op for Århus Judoklub, men han træner både i Silkeborg og ofte i Vejle, samt rundt i regionen om fredagen i kraft af sin landsholdsdeltagelse.

Næste udfordring bliver til december hvor Benjamin stiller op ved senior DM i Køge.