Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis

Visionsmøde om Herskind og Skivholmes udvikling

»Lad visionerne blomstre på en forårsdag,« lyder opfordringen fra en visionsgruppe i Herskind og Skivholme.

Lørdag d. 21 april er alle borgere i Skivholme sogn (Herskind, Skivholme og Herskind Hede) inviteret til visionsdag på Herskind skolen (se annonce side 6). Arrangementet er en del af den proces som Skanderborg kommune har sat i gang, vedrørende udviklingen af centerlandsbyerne. 

»Visionsdagen er kulminationen af en proces i vores område, hvor der er blevet banket på hver en dør. Alle har fået en invitation, dels til at deltage i visionsmødet, dels en spørgeskemaundersøgelse på papir eller elektronisk,« fortæller Trine Frengler fra visionsgruppen. Hun oplyser at langt over 150 borgere har deltaget i undersøgelsen. Deadline er fredag d. 20. april kl. 15. 

»Vi håber at se rigtig mange borgere til visionsdagen, nye som gamle, unge som ældre, orenings- og institutionsfolk – alle er velkomne. Ingen ideer er forkerte, ingen visioner er for store eller for små, alt tages med i det videre arbejde.«

Unge er også velkomne

En af ideerne kan være at få nedsat et ungeråd, der kan medvirke til at skabe nye tiltag med og for de unge i området. Derfor er unge fra 7. klasse og opefter også inviteret med. 

»Vores håb er også, at der er friske folk der kan se ideen i, at have et landsbyråd som et samlende organ for området. Der er for øvrigt indkaldt til ekstraordinær generalforsamling d. 25. april, med eneste punkt at få valgt et nyt råd,« siger Trine Frengler.

Visionsgruppen har haft kontakt til Landsbylaugene i både Sjelle og Skjørring, som også er i fuld gang med arbejdet i deres byer så der gøres i høj grad tanker om udviklingen i den nordligste forpost i Skanderborg kommune.

Læg Galten Folkeblad 17. april 2018