Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Et udpluk af vinterbaderne fra Skovbyskolen. Bagerst fra venstre: Nikki Johansen, David Nielsen og Lukas Andersen. Forrest fra venstre: Lotte Theil, Cecilie Jelle, Mathilde Rasmussen og Stine Petersen.

Vinterbadning på skoleskemaet

60 elever ved Skovbyskolen får udfordret egne grænser som vinterbadere i Knud Sø.

»Jeg har set dig i TV,« siger en dreng på Skovbyskolen til pædagog Truels Truelsen idet han stryger forbi. 

I torsdags blev der i et indslag i TV-Avisen på DR1 vist hvorledes elever fra skolens 8. klasser på ægte vikingemanér tog en vinterkold dukkert i Knud Sø, med pædagogen som sekundant.

Vinterbadningen var kulmination på faget 'Kend din krop'.

»Det er et valghold, som udfordrer de unge mennesker, og får dem til at forholde sig til deres krop. Vinterbadningen var en belønning for at gennemføre undervisningen,« forklarer Truels, som også er uddannet idrætslærer. 

Forleden havde han 15 elever fra 8. årgang samt fire fra 7. klasse med til vinterbadning. Ugen før var det 20 elever fra 9. klasse som var en tur i Knud Sø og i denne uge kommer turen til 7. klasse.

»Alle deltog på nær en, og det er fair nok. Der er ingen, som bliver presset til at gå i vandet, men det var et krav, at alle skulle med og medbringe håndklæde og klipklappere. Det er et forsøg, hvor de skal mærke efter i kroppen og skubbe til deres grænser,« forklarer pædagogen om den kølige undervisningsmetode.

»Nogle hvinede, mens andre tog flere svømmeture. Det regnede, men det var der ikke nogen der lagde mærke til,« siger Truels, der tidligere har vinterbadet med elever fra Mølleskolen i Ry.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 13. december 2016