Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
To-årige Thor bygger togbane sammen på Tjørnehaven – til stor glæde for begge parter.

Venskaber på tværs af generationer

I Galten er et fint venskab blomstret mellem en ældre beboer fra plejehjemmet Tjørnehaven og en dreng på to år fra dagplejen i Galten. 

Venskaber opstår i mange situationer og på tværs af grænser, arbejdspladser og alder. 

Hver gang dagplejerne Annika og Lis fra Galten er på besøg på Tjørnehaven med dagplejebørnene, skal 2-årige Thor hen og sige hej til Børge. 

Thor og de andre dagplejebørn skal også hilse på Kathrine og Karen, der er 105 år.

Venskabet ville ikke have fundet sin vej, hvis det ikke havde været for et samarbejde, der især har udviklet sig det sidste års tid.

Dagplejerne Annika og Lis begyndte at komme på aftalte besøg hver fredag.  Besøgene blev en realitet efter, at aktivitetsleder Anne Såby Pedersen fra plejehjemmet Tjørnehaven tog kontakt til de pædagogiske leder i Dagplejen Skanderborg kommune.

Bygger togbane på gulvet

Plejehjemmet Tjørnehaven har indrettet et rum, hvor børn og ældre kan mødes. Anne fortæller, at hun har inddraget de ældre til at være med til at indrette rummet, og de har været med til at købe forskellige legesager. 

Det betyder, at Thor og Børge bygger togbane sammen på gulvet, og Thor tager fat i Børges hænder: »Kom vi skal spille bold.« Og Børge er straks med på ideen.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 3. juli 2018