Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
En gruppe af de unge som i denne uge er samlet til Teenlejr på Klank Efterskole. Foruden muligheden for en masse snak og socialt samvær venter der i ugens løb deltagerne en række aktiviteter samt et besøg i Djurs Sommerland.

Udsatte unge mødes til Teenlejr på efterskole

En uge med snobrød, hygge og fysiske aktiviteter. Det er, hvad 29 udsatte unge i denne uge oplever ved en Blå Kor-sommerlejr på Klank Efterskole.

Erfaringerne viser, at de unge får styrket deres selvværd og knyttet venskaber, som rækker ud over lejren. 

Klank Efterskole er et af de 10 steder i Danmark, hvor Blå Kors Danmark i år sender i alt 290 udsatte børn og unge på sommerlejre. Det kan være børn og unge, som har forældre med alkohol- eller stofmisbrug, psykiske problemer eller som på anden vis er sårbare. 

Lennart Svenstrup har været lejrchef for Teenlejren, siden den blev etableret for tre år siden. Han glæder sig til igen, at kunne give de unge nogle gode oplevelser:

»Det er chancen for at give en flok teenagere, som måske ikke altid har den mulighed, en rigtig fed uge i deres somnmeferie,« siger Lennart Svenstrup og fortæller, at mange af de unge gennemgår en stor udvikling i løbet af ugen:

»Vi har for eksempel nogle deltagere, som dukker op på lejr og er lidt generte og indelukkede. På en uge kan man opleve, at de åbner helt op og deltager i aktiviteter og snakke.« 

Teenlejren er for unge i alderen 12 til 16 år. Lejren begyndte i lørdags og slutter fredag den 7. juli.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 4. juli 2017