Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis

Stjær-elever vandt iøjnefaldende cykelhjelme

Skanderborg Kommune uddeler cykelhjelme som del af synlighedskampagne.

Spotter du et cyklende barn i Stjær med en neongule cykelhjelm så er der pæn sandsynlighed for at vedkommende går i 4. klasse på Stjærskolen.

Skanderborg Kommune har nemlig netop uddelt pangfarvede cykelhjelme til alle i 4. klasse idet eleverne blev de heldige vindere af en konkurrence, der er blevet afholdt i forbindelse med synlighedskampagnen ”Lys på med Ludvig.”

»I dag sker omkring hver femte ulykke med cyklister i mørke eller tusmørke, og selv om alt det hyggelige julelys lige nu lyser så flot op, er det stadig mørkt på vejene. En vigtig del af vores indsats indenfor trafiksikkerhed er at lære børnene om synlighed, og her er det altså på med pang,« siger Claus Leick, formand for miljø- og planudvalget, Skanderborg Kommune.

»Ud over lygter og reflekser er lyse farver nemlig også afgørende for, at man som cyklist bliver set, og det er grunden til, vi har udloddet de gule cykelhjelme,« fortsætter politikeren.

Neon hitter

Heldigvis er de opmærksomhedskaldende neonfarvede hjelme et hit hos børnene.

»Det er fantastisk af få lov til at lege tidlig julemand – særligt når man bliver mødt af så begejstrede elever. De er nysgerrige og vil gerne lære om trafik og sikkerhed. Vi sætter derfor også pris på det samarbejde, vi har både med Stjærskolen og de andre skoler i kommunen om at inddrage trafiksikkerhed i undervisningen,« siger projektleder Jette Schmidt, Skanderborg Kommune.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 19. december 2017