Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Lisbeth Højvang, leder af Børnehaven Porskjær og Den integrerede institution Gyvelhøjen i Galten ses her ved vuggerobotten.

Sov sødt i vuggerobotten

Vuggerobotten er første af flere opfindelser, der skal give daginstitutioner  mere tid til kerneydelserne

To daginstitutioner fra Skanderborg Kommune er sammen med tre daginstitutioner fra Silkeborg Kommune gået sammen i et samarbejder under overskriften ”Den innovative daginstitution”. Her skal forskellige projekter give medarbejderne på daginstitutionerne mere tid til kerneydelsen – at passe børn.  

Første opfindelse er en vuggerobot. Med vuggerobotten kan de små slumre ind til taktfast vuggen, mens pædagogen i stedet for at vugge får tid til at tage sig af daginstitutionens andre børn. 

- Når vi vugger et barn, skal vi egentlig være usynlige for barnet. Så i stedet for at bruge tiden på at være usynlige, kan vi nu bruge tiden på at stimulere de vågne børn, fortæller leder af Børnehaven Porskjær og Den integrerede institution Gyvelhøjen i Galten, Skanderborg Kommune, Lisbeth Højvang, der glæder sig til at tage vuggerobotten i brug.

Samarbejde med erhvervslivet

Lisbeth Højvang tog initiativ til projektet sammen med leder i Børnehuset Lynghøjen i Silkeborg Kommune Girsti Holm Nielsen.

Som noget nyt er det private erhvervsliv inviteret inden for i et samarbejde om at udvikle daginstitutionerne. På den måde får erhvervslivet mulighed for at prøve deres opfindelser af her og nu, og kommunen får løst nogle udfordringer.

- Vi skal tage teknologien til hjælp også i daginstitutionerne, når vi fortsat skal løfte de samme opgaver for færre penge. Her frigør vi nogle ressourcer hos pædagogerne, så vi også fremover kan levere en god service over for borgerne. Derfor er dette projekt rigtig godt for alle, siger formand for Undervisnings- og Børneudvalget Frands Fischer

Vuggerobotten er stadig under udvikling og kommer til at koste 4.000-5000 kroner.