Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Frivillige fra Den Eritreanske støtteforening - Hørning Produktionsskole samt servicepersonale og ledelse fra Stjærskolen foran containeren.

Skolemøbler fra Stjærskolen til Eritrea

Fra elev til elev – en container med skole-møbler sendes fra Stjærskolen til Eritrea.

Efter en større investering har alle elever på Stjærskolen fået nye, ergonomiske skolemøbler at sidde ved. Der var stor begejstring, da eleverne tog møblerne i brug og glæden blev endnu større, da eleverne fik oplyst, at deres gamle skolemøbler skal bruges af skoleelever i Eritrea.

Det var Stjærskolens tekniske serviceleder, Gorm Larsen, der tog kontakt til Den Eritreanske Støtteforening og aftalte, at de gamle møbler skulle doneres til en skole i Eritrea.

I sidste uge påbegyndte tekniske servicemedarbejdere fra Stjærskolen, frivillige fra Den Eritreanske Støtteforening og Hørning Produktionsskole at fylde en stor 40 fods container på Stjærskolens parkeringsplads. 

Både børn og voksne på Stjærskolen glæder sig til billeder fra Eritrea, når containeren bliver åbnet igen.

Den Eritreanske Støtteforening blev stiftet i 1993 i Århus, men medlemmer har i en lang årrække ydet støtte til Eritrea. Foreningens formål et at udvikle samarbejdet mellem folk i Eritrea og Danmark.

Foreningen blev godkendt af Danida som NGO i forbindelse med ansøgning om etablering af sundhedsklinik i Eritrea i 1995 og har siden 1997 fået støtte fra Danida til et sundhedsprojekt med det formål at forbedre træning af traditionelle fødselshjælpere (TBAs). 

Der er gennemført tre projektforløb med støtte fra Danida. Foreningen sender også hvert år containere med hospitalsudstyr, undervisnings-materialer mv. fra danske donorer.

Læs Galten Folkeblad 17. april 2018