Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Mikkel og Frederik synes, det er hyggeligt at komme hus Ruth og læse højt. »Det er fedt. Vi bliver bedre til at læse, og hun får en god oplevelse«, forklarer de to drenge, der bliver taget godt imod med flødeboller og saftevand hos Ruth. Og hun nyder tilsvarende besøget »De er nogle dygtige og søde drenge«, siger hun smilende.

Skoleelever læser for ældre

Eleverne får trænet deres læsefærdigheder og de ældre får en god oplevelse. Det er essensen af et succesfuldt projekt, hvor 6.a på Gyvelhøjskolen  læser højt for ældre beboere på Tjørnehaven i Galten.

En time hver onsdag formiddag siden starten af november har de 21 elever i klassen tilbragt på plejehjemmet i Galten, hvor de enkeltvis eller i par har besøgt 19 af beboerne med en bog under armen. Og det er mere end velkomment hos de ældre.

- Man kan se gnisten i de ældres øjne, når der kommer et ungt menneske ind og læser højt. Samtidig kan eleverne også se, at det er både rart og dejligt at være på et plejehjem og opleve, at selvom man er gammel og måske syg, så er det også et rart sted at være her, fortæller leder af Tjørnehaven Charlotte Pil.

- Det er ikke alle vores beboere, der får besøg af børnebørn og oldebørn, og vi kan se, når de får besøg af eleverne, den glæde og omsorg det vækker hos de ældre. Det er en hyggestund for dem, tilføjer hun. 

»Godt at se dig«

På Tjørnehaven har personalet vurderet, hvem der ville have glæde af højtlæsningen. De ældre er herefter blevet spurgt, og selvom flere af beboerne er demente, er højtlæsningen og besøget fra eleverne, noget de tydeligvis sætter pris på.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad den 6. december