Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Et blik ud over landskabet fra Skjørring mod Sjelle kan i fremtiden komme til at se sådan ud, hvis planerne om tre vindmøller mellem Sjelle og Skjørring realiseres. Billedet er fotomanipuleret for at visualisere, hvorledes vindmøllerne påvirker landskabet. Her ses de fra 850 meters afstand.

Sjelle, Skjørring og Høver har fortsat udsigt til vindmøller

Miljø- og planudvalget peger fortsat på Sjelle og Skjørring samt syd for Høver som fremtidige placeringer af kæmpe vindmøller.

Visualiseringen af kæmpe vindmøller i syv udvalgte områder i Skanderborg Kommune er udfærdiget, og blandt disse er et område mellem Skjørring og Sjelle samt et område syd for Høver. 

Begge steder er der plads til tre vindmøller af en højde på 125 til 150 meter, vurderes det af Plan- og miljøudvalget.

Udvalget har fået lavet visualiseringer af vindmøllerne for at tydeliggøre, hvordan vindmøllerne vil tage sig ud i de pågældende områder, og det tydeliggør ikke uventet, at vindmøllerne vil kunne ses langt omkring. 

Protester fra Sjelle

Men det er ikke det primære problem, påpeger Steen Frøslev, formand for Sjelle Bylaug.

- Det er en meget dårlig sag. Det handler ikke om det visuelle. Vi har helt fra starten i Sjelle taget afstand fra den placering med baggrund i, at vindmøllerne nærmest er kilet ind imellem to byer. Der levnes ikke meget plads til videre udbygning mellem Sjelle og Skjørring, siger Steen Frøslev, blandt andet med henvisning til projektet »Fra landsbyafvikling til landsbyudvikling«, som Sjelle Bylaug i 2004 fik 200.000 kroner fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet til at tegne visioner omkring.

Gener fra støj og lys

Ifølge Steen Frøselv er de fremtidige muligheder for Sjelles udbygning ikke det eneste problem ved vindmølleplanerne.

- Den anden del er generne fra møllerne. Når møller står så tæt på to byer, skaber det store gener, både hvad angår støj og lysreflektion, siger Steen Frøslev, der agter at protestere kraftigt imod vindmølleplanerne mellem Sjelle og Skjørring.

Læs hele artiklen, herunder kommunens teknik- og miljøformand Claus Leicks kommentarer, i Galten Folkeblad som i forbindelse med julen udkommer mandag d. 19. december