Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Den firelængede Herskind Søndergård bliver omdrejningspunktet for seniorbofællesskabet Maries Have.

Seniorbofællesskab nærmer sig realisering

Initiativgruppen bag et kommende seniorbofællesskab i Herskind er nu så langt fremme, at man er klar til købe Herskind Søndergård med sigte på at etablere 'Maries Have'.

Gennem mere end ti år har lokale kræfter i Herskind arbejdet med mulighederne for etablering af et seniorbofællesskab i Herskind – med afsæt i den firelængede stråtækte Herskind Søndergård med tilhørende 1,1 hektar jord.

Endnu er der ubekendte faktorer omkring realiseringen af projektet, herunder udarbejdelsen af en lokalplan samt dele af finansieringsgrundlaget til byggeriet, men man er så vidt at gården kan erhverves.

»Der er i hvert fald penge nok til at vi køber gården og danner et anpartsselskab.  Flere har skudt lånekapital ind i projektet så vi kan godt garantere for, at otte boliger vil blive bygget,« siger Niels Erik Boesen fra initiativgruppen bag Maries Have, som seniorbofællesskabet er navngivet.

»Tiden er med ideen«

Han oplyser, at Rolf Sandmark og Inge Lorentzen, som ejer gården p.t., bliver boende og indgår i Maries Have.

I hvilket omfang – og hvornår – Maries Have kan realiseres i fuldt omfang med de planlagte i alt 18 boliger afhænger af mulighederne for at rejse finansiering fra banker og realkredit.

Foreløbig føler man sig velfunderet hvad angår tankegodset bag Maries Have.

»Vi mener, at tiden er med det. Det er en idé som begynder at fænge, at seniorer bor med hinanden i stedet for at komme ind under kommunal omsorg. Vi arbejder ud fra et ønske om at ældre kan blive boende i det nærsamfund, hvor de har levet, og i mere familiære rammer end et kommunalt plejehjem,« siger Niels Erik Boesen.

Han fornemmer da også en kommunal velvilje omkring planerne, der flugter fint med hvorledes man fra kommunal side ønsker arealet udnyttet.

Et informationsmøde i Herskind Forsamlingshus med tilhørende rundvisning på gården er planlagt til afholdelse den 16. september.

Læs Galten Folkeblad 24. juli 2018