Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Rasmus Brøgger holder fast i de nye vaner efter rygestopforløbet.

Rasmus blev røgfri og tabte 10 kg

Kvit og Fit hedder et nyt rygestoptilbud i Skanderborg Kommune, hvor man på én gang tager kampen op mod cigaretterne og får lidt sved på panden. 

Som VVS-montør og far til tre er der egentlig nok at se til for 37-årige Rasmus Brøgger fra Blegind. Alligevel greb han chancen og meldte sig til Kvit og Fit, som er en kombination af rygestoprådgivning og motion sammen med andre. 

»Jeg fik stoppet med at ryge under forløbet og tabte mig 10 kg som bonus. Det var faktisk ikke vægttabet, der var målet, men bare dét at komme i gang med noget motion,« siger Rasmus Brøgger. 

Han har været rigtig glad for forløbet, særligt dét at være en del af et hold, hvor man finder gejsten sammen. 

Fit & Sund i Skanderborg har været med til at udvikle konceptet, hvor man sammen går til rygestoprådgivning, spinning og fri træning i centeret. 

Fokus flyttet til nye vaner

Hverken Rasmus Brøgger eller de øvrige på holdet var motionsvante, men motionen tilpasses, så alle kan være med. Som en del af det fælles tiltag er Fit & Sund Skanderborg blevet samarbejdspartner i Røgfrit Skanderborg 2025, der er Skanderborg Kommunes initiativ om at lave fælles indsatser for røgfrihed. 

Der er mange fordele ved at dyrke motion i forbindelse med et rygestop: Man flytter fokus hen på de nye vaner, motion kan gøre humøret bedre, og man undgår måske ekstra kilo på sidebenene. 

Formand for Kultur, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen er glad for det nye samarbejde: 

»Tanken bag Røgfrit Skanderborg 2025 er, at hvis Skanderborg Kommune skal lykkes med ambitionen om røgfrihed, må vi løfte i flok. Samtidig håber jeg, at vi med tilbuddet henvender os til de, der gerne vil kvitte cigaretterne, men som måske er lidt bekymrede for, hvordan vægten vil reagere,« siger Tage Nielsen.

Der begynder nyt Kvit og Fit-hold  den 22. august, hvor alle, der gerne vil stoppe med at ryge og samtidig dyrke motion, er velkomne. Tilmelding foregår på skanderborg.dk/rygestop.

Læs Galten Folkeblad 14. august 2018