Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Det oser af hygge når Skovby Open i petanque afgøres i den første weekend i september. Her et glimt fra sidste år.

Petanquestævne for 20. gang

Når der i weekenden den 1.-2. september spilles Skovby Open i petanque, er det et vidnesbyrd om en langtidsholdbar idé. 

Det, der startede som en lille ”ikke forening”, dannet af en forældregruppe på seks personer fra 9B på Skovbyskolen årgang 1996, har formået at overleve og vokse sig større. Dette i en tid hvor fællesskaber baseret på frivillig arbejdskraft ellers har svære vilkår. 

Gennem årene er der kommet flere og flere faste spillere til, og der møder nu mellem 12 og 20 spillere op til den faste ugentlige spilledag, hvor "mobning" og interne kampe er en fast del af programmet. 

Flere spillere har fået mod på mere, og meldt sig i klub under Dansk Petanque Forbund og trukket licens, hvilket gør det muligt at spille divisions-petanque og deltage i Dansk Petanque Forbunds stævner. 

»Heldigvis kommer de dog stadig og spiller i Skovby når turneringsplanerne tillader det,« siger Jørn Thomas fra Skovby Petanque. 

Stor opbakning hvert år

Det årlige stævne har efterhånden manifesteret sig som en tradition i lokalområdet.

»Det er dejligt at mange deltagere møder op år efter år, og bidrager til den helt specielle stemning som er en del af arrangementet. Når det er sagt, er det naturligvis også dejligt at se at nye ansigter, som kan være med til at sikre stævnets fortsatte eksistens, og heldigvis kommer der hvert år nye deltagere,« siger Jørn Thomsen.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 21. august 2018