Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Karsten Kaspersen, træner i SSIF Judo, omgivet af de to nygraduerede kæmpere Malte Bødskov (t.v.) og Thomas Hansen, der med sin 2. Dan nu er det højest graduerede medlem af Sjelle Skjørring IF Judo.

Ny landsholdskæmper fra Sjelle-Skjørring IF Judo

Ved udgangen af december fik Sjelle-Skjørring judoendnu en kæmper udtaget til landsholdstruppen.

Det er den bare 15 årige Niclas Emil Lund Lindholm fra Sorring, der har fået plads på U/18 (cadetlandsholdet). 

Med udtagelsen følger træningslejre og turneringer i landsholdsregi i både ind- og udland og derigennem muligheden for at prøve kræfter med de bedste i egen alders- og vægtklasse fra hele verden.

Emils første internationale prøvelse af de større bliver Bremen Masters i Tyskland d. 23.-27. marts. 

»Turneringen er en af de hårde og har i reglen kæmpere fra de alle store judonationer som Frankrig, Tyskland, Holland, Brasilien og Canada. Det forventes også at der deltager et hold fra judoens hjemland, Japan. Med gode resultater og hård træning kommer også fornyede udfordringer og 2018, 2019 og 2020 kommer helt sikkert til at være udfordrende for Niclas, der nu kigger frem mod Europa Cup turneringer og judo i europæisk topklasse,« forventer SSIF Judo.

Niclas er Sjelle-Skjørrings syvende ”leverance” til den danske landsholdtrup. Før ham var Louise Funk, Benjamin Troest, Thomas Hansen, Christian Hæstrup, Cathrine Hæstrup og Malte Bødskov med i truppen. 

Med undtagelse af Louise Funk er de øvrige til dato aktive kæmpere på landsholdsniveau som Cadetter (U/18), juniorer (U/21) eller senior.

To nye gradueringer

En anden del af judoen er de løbende gradueringer eller bælte prøver. Bæltesystemet er bygget op omkring de syv farver hvid, gul, orange, grøn, blå, brun og sort, hvor alle kæmpere starter med hvidt.

Men et sort bælte er ikke bare et sort bælte. Systemet byder på ikke færre end 10 dan-garder og sværhedsgraden for at bestå prøverne øges kontinuerligt. 

Prøveaflæggelse til og med brunt bælte foregår i klubregi, men når man skal have sort bælte og dermed en mestergrad (dan-grad) foregår det til nationalgraduering i regi af Judo Danmark der er judoens forbund. 

Der afholdes nationalgradueringer to gange årligt og ved den første, 6. januar i Vejle. Sjelle-Skjørring, havde SSFI tilmeldt to deltagere. Thomas Hansen der har 2. Dan viste en fantastisk kata og bestod med glans. Thomas er således det højst graduerede medlem af Sjelle-Skjørring. 

Malte Bødskov skulle forsøge at opnå retten til at bære et sort bælte – altså 1. Dan. Også Malte bestod gradueringen om end der efter en mindre god kata var brug for at vise flere færdigheder frem for gradueringskommissionen, men det lykkedes til sidst. 

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 16. januar 2018