Lokale håndboldspillere skal spille VM i Brasilien

Image
Lokale håndboldspillere skal spille VM i Brasilien
Danmarks hold som skal af sted til VM i Brasilien. Spiller nummer 7 er Maia Ingerslev fra Harlev IK og nummer 11 er Ditte Groothuis fra Galten FS. Yderst til venstre ses landstræner Helle Brixen fra Skjørring. Datteren Katrine (nr. 13) er holdets playmaker.
Der er på flere fronter lokale fingeraftryk på Danmarks døvelandshold i håndbold for damer, som i juli skal spille VM i Brasilien.
Lad os starte med landstræneren. Hun hedder Helle Brixen og bor i Skjørring. 
Faktisk er Helle initiativtager til at Danmark overhovedet har et dame-håndboldlandshold for døve/hørehæmmede.
»Jeg var frivillig hjælper til et håndbold Golden League-stævne i Herning afholdt af det danske herrelandshold for døve/hørehæmmede tilbage i 2015. Der blev jeg opmærksom på, at der ikke fandtes et tilsvarende damelandshold, så jeg tænkte at det er lige et projekt for mig at få det stablet på benene. Jeg havde jo allerede den første spiller nemlig datteren Katrine Brixen som er hørehæmmet CI bruger,« fortæller Helle Brixen med henvisning til det såkaldte Cochlear Implant som er et avanceret høreapparat, der sikrer brugeren en kunstig hørelse.
Rekruttering via Facebook
»Vi skrev et opslag på Facebook i september 2015 hvor vi efterlyste spillere i hele landet. Døveverdenen er ikke ret stor og derfor kender alle næsten alle og pludselig havde vi 22 damer/piger som gerne ville spille håndbold. Herefter tog jeg kontakt til Galten FS og de var meget hjælpsomme. Vi lånte hallen og materialer af klubben op til flere gange. Det var fantastisk gjort af dem, det var jo med til at det hele kunne lykkes,« fortæller Helle Brixen om den spæde opstart til det der nu – godt to år senere – indebærer at Danmark er repræsenteret ved World Deaf Handball Championship - altså VM for døve som foregår 12.-22. juli i Brasilien.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 29. maj 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block