Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Erik og Ilse Faarup fra Søballe med tre af de wells corgi cardigan-hunde som i over 30 år har været parrets helt store passion og som senest har udmøntet sig i Dansk Kennel Klubs Opdrætterpris, som kun er givet til i alt syv af landets mere end 5000 opdrættere fordelt på alle hunderacer.

Lokal hundeopdrætter hædret med særlig pris

Blandt blot syv hundeopdrættere i Danmark er Kennel Faarup fra Søballe blevet hædret med Dansk Kennel Klubs Opdrætterpris.

En lang række af landets fineste eksemplarer af hunderacen welsh corgi cardigan er opdrættet hos Ilse og Erik Faarup i Søballe. Det har parret papir på.

I forbindelse med Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i februar blev Kennel Faarup tildelt Dansk Kennel Klubs højeste æresbevisning, og det som den blot femte kennel i klubbens historie.

Hædringer er i øvrigt mere reglen end undtagelsen for den hundeglade familie fra Søballe. 24 år i træk har Ilse og Erik Faarup høstet anerkendelse som 'årets opdrættere' af welsh corgi cardigan-racen. Ganske imponerende set i lyset af at der herhjemme findes cirka 30 professionelle kenneller indenfor racen, foruden private opdrættere.

Gennem 30 år har Ilse og Erik Faarup helliget sig opdræt af den walisiske hyrdehund, foruden at de er meget aktive udstillere.

»Vi udstiller cirka 30 weekender om året i både ind- og udland, og opdrætter 1-2 kuld hvalpe om året. Vi går meget op i hvalpenes sundhed og at de er racetypiske,« fortæller Erik Faarup.

I eksklusivt selskab

Det målrettede avlsarbejde har resulteret i talrige topresultater gennem årene ved både danske og udenlandske udstillinger.

Alligevel har den nyerhvervede hæder en særlig karat.

»Det er en meget stor hædersbevisning for en opdrætter. Blandt 5000-6000 dygtige opdrættere inden for alle racer er kun syv blevet tildelt Opdrætterprisen,« konstaterer Erik Faarup.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 3. april 2018