Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Et Sparometer kan hjælpe brugerne til at opnå en lavere elregning i hjemmet. Lokalenergi tilbyder udlån af Sparometre via de lokale biblioteker.

Lån et “sparometer” på biblioteket

En undersøgelse fra Go’ Energi viser, at private husstande reducerer elforbruget med 10 procent, efter at have lånt et Sparometer. Det skyldes ifølge Lokalenergis energikonsulent Lisbet Stryhn Rasmussen, at man bliver bevidst om elforbruget.

»Ved hjælp af Sparometeret kan du f.eks. måle, om det betaler sig at skifte køleskabet eller fryseren ud. Med et Sparometer kan du måle standby-forbruget på din DVD-afspiller eller mikroovn, og se hvor meget, det belaster din elregning i kroner om året. Denne synliggørelse af strømforbruget får folk til at sætte fokus på deres elvaner – og det reducerer eludgifterne,« siger Lisbet Stryhn Rasmussen.

Ifølge Go’ Energi er det ikke alle elmålere på markedet, som måler strømforbruget med lige stor nøjagtighed. Go’ Energi anbefaler de nyeste Sparometre, som måler elforbruget meget præcist.  Lokalenergi står bag udlån af Sparometre på biblioteker i Lokalenergis forsyningsområde. I Folkebladets dækningsområde gælder det bibliotekerne i Galten, Harlev og Låsby.

 

 

Kommentar

Det er en rigtig god idé, som

Det er en rigtig god idé, som man flere burde benytte sig af. Det kunne spare meget på elforbruget.