Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Distriktsguvernør i Rotary, Jørgen Eeg Sørensen (t.v.), får overrakt 30.000 kroner, svarende til entreindtægterne fra Galten Kunstmesse i september.

Kunstmesse gav vaccine til 10.000 børn

Galten Kunstmesse gav 30.000 kroner til Rotarys poliobekæmpelse.

Ved en klubaften i Galten Rotary Klub i sidste uge modtog Rotary Distriktsguvernør Jørgen Eeg Sørensen en check på 30.000 kroner til Rotarys Polio Plus-kampagne. 

Pengene er den ubeskårne entreindtægt fra Galten Kunstmesse, som klubben arrangerede den 24. og 25. september i år.

Pengegaven betyder, at 10.000 børn kan vaccineres mod den invaliderende sygdom polio, som også kendes under navnet børnelammelse. 

Det er et mål for Rotary International sammen med WHO at udrydde sygdommen på verdensplan. Til dato er cirka 2 milliarder børn vaccineret og immuniseret mod sygdommen, og netop nu mangler enkelte områder i Asien og krigshærgede steder i Afrika at blive poliofri.

Penge til IT-udstyr til skolebørn i Bangladesh

Sammen med Rotary Internationals hjælpefond donerede Galten Rotary Klub desuden 29.370 kroner til indkøb af IT-udstyr og net-opkobling for en skole i Patniola, Bangladesh. 

Ægteparret Christina og Peter Hausgaard Gregersen har gennem flere år arbejdet med opbygning af skoler i området, og har tidligere fået støtte fra Galten Rotary Klub. Peter Hausgaard Gregersen var til stede og fortalte om projektet og modtog samtidig den kærkomne pengegave til det videre arbejde.