Harlev kirke lukkes i fire måneder

Image
Harlev kirke lukkes i fire måneder
Dele af Harlev kirkes 400 år gamle inventar skal restaureres. Derfor lukkes kirken i fire måneder.
Harlev Kirke er en middelalderkirke, og ligesom kirken er også inventaret gammelt. 
Ifølge opslagsværket ”Danmarks Kirker” er altertavlen dateret til år 1592, prædikestol og lydhimmel er fra omkring år 1600. Nationalmuseet vurderer kirkens inventar som værende historisk, og dermed bevaringsværdigt.
 »Tidens tand har tæret hårdt på inventaret og det er nu der skal restaureres, hvis det skal bevares for eftertiden. Og det er derfor besluttet at gå i gang med en omfattende restaurering,« fortæller kirkeværge Frans Nikolaj Nielsen.
Fra januar lukkes kirken og alle kirkelige handlinger flyttes til Framlev Kirke. 
Der vil blive opstillet stillads omkring altertavlen, så den kan demonteres og transporteres til værksted i Nordjylland.
Genåbnes til maj med interimistisk indretning
»Arbejdet med altertavlen forventes afsluttet november 2018. Omkring prædikestolen og lydhimlen opstilles også stillads, og her foregår restaureringen på stedet. Det vil være nødvendigt at fjerne de forreste bænke, for at skabe plads de restaureringsfolkene,« fortæller Frans Nikolaj Nielsen.
Fra omkring 1. maj er det planen, at åbne kirken uden altertavle og måske med en interimistisk indretning, frem til altertavlen igen sættet på plads.
Læs Galten Folkeblad 19. december 2017
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block