Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Man skal have det sjovt med sin træning og nå de mål, man sætter sig. Det er en del af devisen for medlemmerne af den nyetablerede løbeklub »Harlev Løb & motion«, der tæller alt lige fra nybegyndere til hardcore løbere.

Harlev har taget løbeskoene på

32 medlemmer vidner om succes i Harlevs nystartede løbeklub Harlev Løb og Motion. 

Det sidste halve år er der sket en ændring i bybilledet i Harlev. To gange om ugen er flere af Harlevs indbyggere kommet op af sofaen og er begyndt at løbe i den nystartede løbeklub Harlev Løb & motion. I september sidste år startede klubben op under Harlev IK, og det må siges at være en succes. 

32 medlemmer har gennemført den første 12 ugers løbeskole. Klubben er for alle – lige fra dem, der gerne vil i gang med at løbe, og til de mere hardcore, der løber 10 km eller derover. 

Initiativtagerne til løbeklubben er alle motionsløbere, der havde bemærket, at mange i Harlev løber vejene tynde, hvilket fik dem til at tænke: »Hvorfor laver vi ikke motionen sammen og har det sjovt samtidigt«?

Det skal være sjovt

Det er vigtigt for klubben, at deltagerne har det sjovt med deres træning, og at de når de mål de sætter sig – derfor er det heller ikke altid kun løb, der står på programmet, men også andre motionsformer, foredrag og events.

- Vi har så mange gode faciliteter i Harlev, og dem forsøger vi at udnytte. Eksempelvis har vi brugt byparkens nye motionsredskaber til en sjov event, og stierne er blevet flittigt brugt da underlaget er perfekt at løbe på, udtaler formand Steffen Boye Sørensen og fortsætter:

- Vi kan af vores evalueringer se, at folk også vægter det sociale og mødet med ligestillede meget højt. Vores instruktører har en baggrund som motionsløbere, fitness-instruktører, fysioterapeuter og triatleter, og vi kan udover at løbe også rådgive om pulstræning, forebyggelse af skader og tilrettelæggelse af træningsprogrammer. Derfor rammer vores tilbud meget bredt. 

- Vores løbere har været enormt positive og tilfredse med forløbet. Som instruktører har det været fantastisk at se, hvordan deltagerne har opnået deres mål og deres glæde ved at komme og løbe, uddyber han.

Nytårsfortsæt

Mange har her i januar et ønske om at tabe sig og dyrke mere motion, og nogle sætter sig et mål eller laver et væddemål med naboen om, at man skal løbe 10 km eller et halvt eller helt marathon. 

- Har man et motionsmål kan Harlev Løb & motion være en vej til at nå sit mål. Det kan være svært at finde motivationen selv og bevare den, siger Steffen Boye. 

Hvis man drømmer om at løbe et halvmaraton, så starter Harlev Løb og motion træningen op til at kunne gennemføre Aarhus City Halvmarathon den 3. juni 2012. Denne dag vil mellem 8.000 og 10.000 løbere løbe gennem gaderne i hjertet af Aarhus.

Den 29. februar starter Harlev løb og motion et 14 ugers løbeforløb med fire forskellige niveauer. Man kan læse mere og tilmelde sig på www.harlev-ik.dk under afdelingen løb og motion.