God cykelkultur på Herskindskolen

Image
God cykelkultur på Herskindskolen
Mandag morgen fik eleverne på Herskindskolen et cykeltjek samt anskuelighedsundervisning i betydningen af at bære cykelhjelm. Arrangementet var et led i Skanderborg Kommunes kampagne 'De ualmindelige'.
På en ikke helt almindelig mandag morgen stod trafikkampagnen 'De ualmindelige' klar med tjek af cykler og gode råd til alle elever på Herskindskolen.
Som led i et nyt initiativ fra den kommunale trafikkampagne 'De Ualmindelige' stod et team bestående af to cykelmekanikere fra Fri Bikeshop i Galten og to udsendinge fra Skanderborg kommune mandag klar med cykeltjek og gode cykelråd til samtlige skolens elever.
Under den opstillede pavillon foran skolen, blev der klassevist gennemgået sikkerhedsanbefalinger og tjek af lygter, reflekser og ringeklokker. Som en service kunne man også få luft i dækkene.
Flere elever prøvede da også de toptunede cykler af med en spurt i skolegården. Med sig hjem havde flere en seddel til mor og far med mangler på cyklen. 
Æg med hjelm på
Der gik et henrykt gys igennem flokken af elever fra 2. kl., da Martin Simonsen fra 'De ualmindelige' lod et æg falde og smadre på jorden med ordene:
»Det er jeres hoved uden hjelm på.«
Forinden havde ægget taget samme tur iført en cykelhjelm i dukkestørrelse uden mindste revne. Demonstrationen så også ud til at have den ønskede effekt, da børnene hurtigt ud af øjenkrogene tjekkede om kammeraterne havde hjelme på.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 10. april 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block