Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Der ligger tusindvis af snit og æstetiske overvejelse bag de mønster som udgør en del af Tina Brandt Jespersens kunst. Nogle af værkerne kan opleves på Galten Bibliotek i marts.

Geometrisk, æstetisk, farverigt, smukt

Tina Brandt Jespersen fra Stjær udstiller i marts papirklip, tegninger og malerier på Galten Bibliotek.

»Jeg har altid elsket papir. Følelsen af at røre ved godt papir og skrive på det fascinerer mig. Når jeg derudover skærer i det, forvandler papiret sig til et materiale i 3D,« fortæller kunstneren bag udstillingen.

Papirklip, malerier og tegninger vil pryde væggene på Galten bibliotek fra den 3. til den 28. marts. Det bliver Tina Brandt Jespersens 13. udstilling.

Uendeligt antal farvekombinationer

»I begyndelsen skar jeg bare mønstre. Derefter opdagede jeg, at jeg ved at lægge forskellige stykker farvet papir bagved, kunne tydeliggøre mønstrene. Lidt efter lidt åbnede der sig en fantastisk verden af alverdens mønstre og farvekombinationer – det er det, jeg finder stor glæde ved at udforske,« forklarer Tina.

Papirklippene er inspireret af matematik, mandalaer og mosaikker. Flere af Tinas motiver er skåret med over 4.500 snit.

»Jeg laver overvejende geometriske, symmetriske mønstre, som jeg konstruerer med passer og lineal. Ind imellem eksperimenterer jeg også med asymmetri. I det færdige billede stræber jeg altid efter at skabe harmoni,« forklarer den 48-årige kunstner.

»Mine malerier er ekspressive, spontane og følelsesfulde, mens mine tegninger og papirklip er præget af orden og æstetiske overvejelser omkring form og farvesammensætning. Jeg arbejder både metodisk og intuitivt.«

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 20. februar 2018