Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Et nyerhvervet bål-treben kom i brug den februardag da KFUM-spejderne fra Stjær drog til Århus og lavede mad til de hjemløse.

Gaveregn over Stjærs KFUM-spejdere

Nyt udstyr skaber glæde hos KFUM-spejderne i Stjær.

Hos KFUM spejderne i Stjær mødes hver uge over 40 børn og unge til friluftsliv og fællesskab. 

Der er tale om en spejdergruppe med mange traditioner – fra den årlige Sankt Hans-lejr i juni til efterårslejr med navngivning af nye ulveunger og oprykningsceremoni af børn fra ulve- til spejdergruppen.

Gruppen prioriterer at have tidssvarende og ikke mindst sikkert udstyr, samtidig med at børnene lærer at tage vare på og vedligeholde materiellet.

Med en mere end 30 år gammel spejderhytte, der kræver løbende vedligeholdelse, er der ikke mange muligheder for at købe nyt udstyr. 

Derfor gik et par forældre i efteråret i gang med at søge foreninger og fonde om donationer til brug for de ugentlige møder og fremtidige lejrture. 

Nye og lettere telte

Stor var glæden da tilbagemeldingerne var positive.

Et bål-treben, skænket af Bygma i Galten, er bl.a. blevet brugt den dag i februar, da spejderne lavede mad til de hjemløse ved Kirkens Korshær i Århus. 

Herudover har Nordea Fonden, givet spejderne mulighed for at udskifte to tunge, gamle og utidssvarende spejdertelte, så gruppen nu lettere kan komme på tur og fastholde børnene i fælles udendørs aktiviteter. Endelig har et par andre lokale donationer gjort det muligt at opgradere noget af spejdernes udstyr, som bruges til de ugentlige møder.

Gruppen i Stjær retter en tak til alle sponsorer, der også tæller Galten Sparekasse og Y’s Men Club i Skanderborg.

Er du selv til friluftsliv, lejrbål og aktivt spejderliv, så søger gruppen i Stjær lige nu frivillige unge og voksne, som har lyst at hjælpe ved de ugentlige møder.

Det kræver ingen spejdermæssige forudsætninger at starte og som leder eller hjælper i gruppen, bliver man en del af et aktivt fællesskab.

KFUM-spejderne i Stjær afholder spejdermøder i Spejderhytten hver mandag kl. 18.30-20.00 (bævere og ulve - 0.-3. klasse) og hver tirsdag kl. 18.30-20.30 mødes spejderne (fra 4. klasse).

Læs Galten Folkeblad 20. marts 2018