Galtens brandfolk har fået udvidet virkefeltet

Image
Galtens brandfolk har fået udvidet virkefeltet
I lørdags var der nytårsparade på Falck-stationen på Marktoften.
Lidt færre udrykninger i 2017 end året forinden.
Ikke to år er ens for den lokale gren af brandberedskabet. Alligevel er der en genkendelighed i årets cyklus hvad angår antallet af udrykninger hvor deltidsbrandmændene tilknyttet Falck i Galten må smide hvad de har imellem hænderne og haste af sted. Det skete i 2017 i alt 51 gange, mod 59 gange i 2016 og 51 gange i 2015.
Når det på sin vis alligevel var et lidt fredeligere år, der blev skuet tilbage på ved nytårsparaden i lørdags, så hænger det sammen med, at brandberedskabet fra Galten siden oktober har fået udvidet slukningsområdet mod Århus således at afgrænsning nu går i en linie øst for Harlev.
Alene i tredje kvartal medførte det syv udrykninger. Det sammenlignelige tal for det tidligere dækningsområde var således 44 udrykninger.
Brandmændenes indsats gælder typisk et miks af bygnings-, container- og småbrande samt redningsindsatser på motorvejen. Og så er der hvert år et antal udrykninger til falske alarmer forårsaget af de følsomme automatiske brandmeldere i institutioner og lignende.
Hører gerne fra interesserede
Aktuelt har stationen på Marktoften tilknyttet godt 20 deltidsbrandmænd hvilket er i underkanten.
Fire brandmænd er stoppet i det forløbne år, heraf en som flyttede fra nærområdet og derfor ikke vil kunne nå tidsnok 
frem i tilfælde af udrykninger. 
Tre nye brandmænd er kommet til, og en ny holdleder, Michael Lauststen er blevet uddannet således at man nu har fem holdledere tilknyttet.
Skulle nogen, som bor/arbejder i lokalområdet, have interesse i et virke som brandmænd, så hører stationsleder Ivan Nielsen, (tlf. 2338 2675), gerne fra de pågældende.
10 års jubilar hædret
Trods en naturlig udskiftning i styrken så har adskillige af de lokale deltidsbrandfolk mange års anciennitet. Topscorer er John Haarup Laursen, Stjær, der om et par måneder kan fejre 40 års jubilæum som brandmand.
I forbindelse med nytårsparaden blev Torben Skjøtt hædret for sit 10 års jubilæum i det ansvarsfulde hverv. Torben har desuden været holdleder siden 2013.
»Korpsånden, oplevelserne; det at kunne gøre en forskel og hjælpe andre, er klart det som tæller,« siger Torben Skjøtt om drivkraften bag virket som brandmand. Og han føler ingen mæthed selv efter 10 år med de forpligtelser, der følger med de det bindende hverv.
»Nej,  nej. Jeg skal bare have det til at passe sammen med fodboldtræningen tre gange ugentligt og kampene,« siger Torben Skjøtt, der foruden sit daglig arbejde også er assistenttræner for 1. divisions-fodboldkvinderne i VSK Aarhus, hvor datteren er blandt de aktive.
Læs Galten Folkeblad 9. januar 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block