Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Rørhøst på Edelsminde, Ryvej 111, Høver, ca 1943.

Gå med på historisk byvandring i Høver

Galten Lokalarkiv og arkivets støtteforening af holder tirsdag 19. juni et sommerarrangement i samarbejde med Høver Beboerhus og beboere i Høver.

Arrangementet begynder i beboerhuset, hvor en medarbejder fra arkivet holder et historisk oplæg om Høvers opståen og ældste historie og byens udvikling frem til begyndelsen af 1900-tallet.

Derefter følger en rundtur i byen, hvor ”gamle” Høver-beboere vil fortælle om, hvad deltagerne ser undervejs og om deres kendskab til ”historien” om byens huse, gårde og virksomheder og de mennesker, der boede der, og i det hele taget om livet i byen i ”mands minde”.

Aftenen slutter i beboerhuset, hvor der serveres en kop kaffe, og hvor der bliver lejlighed til at fortælle videre og/eller stille spørgsmål i forlængelse af turen.

»Der vil også her blive mulighed for at se en række gamle Høver-billeder, som arkivet har medbragt. Om personerne på nogle af dem savnes navne og andre oplysninger, som arkivet håber på at kunne få i løbet af aftenen. Deltagerne må gerne medbringe nye/gamle billeder, som arkivet må få eller låne til affotografering,« siger Erik Korr Johansen fra Galten Lokalarkiv.

Arkivet og Støtteforeningen har tidligere arrangeret velbesøgte historiske byvandringer i den gamle Galten kommune, i Stjær 2012, i Storring 2014, i Skjørring 2016 og sidste år i Skivholme. 

Alle er velkomne, men af hensyn til traktement moder arrangørerne gerne tilmelding til senest 16. juni.

Læs Galten Folkeblad 12. juni 2018