Byvandring gav indblik i Harlevs udvikling gennem 70 år

Image
Byvandring gav indblik i Harlevs udvikling gennem 70 år
Rundvisning i de små smøger i efterårssolen. På vejen gennem Harlev blev der gjort stop ved bl.a. det
gamle mejeri med anekdoter om det tilhørende ishus.
På en solrig sidste fredag eftermiddag i september mødtes cirka 80 borgere – unge som ældre - foran Danalocki bymidten til byvandring i Harlev. 
Anledningen var markering af Danalocks platin-sponsorat på 100.000 kr. til projektet Harlev Idræts- og kulturcenter (HI&K). 
I tre hold blev borgerne sendt på rundtur i Harlev med ”rutinerede” Harlev-guider, der kunne berette om byens tidlige forretningsliv og udviklingen gennem de seneste 60-70 år. 
Der blev blandt andet fortalt om det gamle mejeri, ishuset og mælkedamerne, samt slagtehuset og duften i byen, når der blev lavet leverpostej og flæskesvær. 
Deltagere supplerede med anekdoter
Den gamle telefoncentral blev udpeget, ligesom huset hvor Harlevs Bageri i sin tid startede, og hvor nuværende bager Charles som ung hjalp sine forældre i forretningen.
Der blev også berettet om om afholdskroen, Hammelbanen, Harlev som stationsby med pakhus og kommunekontor, og en tid med postrunddeling uden vejnavne og husnumre, og meget mere fra rundviserne, der blev suppleret med flere anekdoter fra de fremmødte.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 9. oktober 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block