Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Pædagog Mia Grouleff foran et af de nye tiltag i institutionen. En udendørs motorikbane, som både børn og pædagoger kan komme igennem. Foto: Amalie Bugge/DGI

Bevægende ankomst til Pilehaven

Hos den integrerede institution Pilehaven i Harlev hopper, snurrer og balancerer børnene ind i børnehaven.

På Pilehavens låge hænger et skilt. Et skilt som får både børn og voksne til at balancere, krav-le, hoppe eller snurre igennem legepladsen. Skiltet viser nemlig, hvordan alle skal bevæge sig fra lågen og ned til institutionen om morgenen. 

Når Pilehaven i Harlev den 14. juni bliver DGI-certificeret, har pædagoger, børn og forældre arbejdet med mere kvalificeret bevægelse i både børnehave og vuggestue gennem lidt over et år.

»Børnene elsker at lege bevægelsen ind, og når de kan få mor og far med på den, er det fedt. Vi snakker med børnene om de enkelte skilte, så de ved, hvad de skal gøre om morgenen. Og forældrene synes tit, det er sjovt at starte dagen med fjollede bevægelser,« siger Mia Grouleff, pædagog i Pilehaven. 

Sanse-sedler i madkassen

Skiltet er et af de tiltag, Pilehaven har gjort i løbet af DGI-certificeringen for at få mere bevægelsesglæde ind i børnenes hverdag. Derudover har de etableret en udendørs motorikbane for både børn og pædagoger og hver torsdag får børnene sansesedler i madkassen, så bevægelsen kan fortsætte derhjemme. 

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 12. juni