Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Indgangspartiet til det kommende Harlev Idræts- og Kulturcenter tager sig således ud i arkitektens visualisering.

Behov for lokal støtte til realisering af Harlev Idræts- og Kulturcenter

Lokalindsamling af 2,5 mio. kroner er afgørende for at Harlev kan få opfyldt et længe næret ønske. 

Folkene bag etableringen af Harlev Idræts- og Kulturcenter har gjort det nødvendige forarbejde, og indleder nu en fase med en lokalindsamling. 

Ifølge formanden for styregruppen, Martin Trærup er indsamlingen afgørende for etableringen af Idræts- og Kulturcentret. 

»Nu har vi igennem de seneste tre år arbejdet på at få det hele til at gå op i en højere enhed. Vi har talt med alle foreninger, institutioner og interessenter i Harlev og omegn, og ud fra deres ønsker har vi nu udarbejdet grundlaget for det endelige Harlev Idræts- og Kulturcenter,« siger Martin Trærup omkring den aktuelle status.

»Det gælder for eksempel tegninger, økonomi, jura og den politiske opbakning, hvor vi kun mangler de sidste detaljer. Nu er vi så kommet til en af de sidste faser i projektet, hvor vi søger økonomisk støtte fra de lokale og erhvervslivet inden projektering, ansøgning om byggetilladelse og byggestart.« 

Hvorfor er det så vigtigt at få de lokales opbakning? 

»Vi har søgt penge fra kommunen og mange forskellige fonde, og det har også givet afkast, og vi vil selvfølgelig blive ved med at søge penge. Men hvis vi ikke kan vise, at lokalbefolkningen har en personlig interesse i projektet, er det svært at overtale andre til at skyde penge i projektet.

Vi har jo udarbejdet hele konceptet på baggrund af lokalbefolkningens ønsker, for eksempel fra skolen, idrætsklubberne, dagtilbuddet og Næshøj Centret. Og langt de fleste ønsker er blevet imødekommet. Derudover har vi i projektets tidlige fase givet borgerne mulighed for direkte indspark til indholdet og konceptet via vores forskellige kommunikationskanaler, og her har vi arbejdet med flertallets ønsker. Så jeg mener, at vi har gjort hvad vi kunne for at inddrage borgerne i beslutningsprocesserne,« siger Martin Trærup.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 2. januar 2018