Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Fælles samling i Børnehuset Bakketoppen i Galten som optakt til projekt 'Bæredygtighed i børnehøjde'.

Børnehaver arbejder med bæredygtighed

Daginstitutioner i Låsby og Galten er blandt de 11 institutioner i Skanderborg Kommune, der lige nu arbejder med 'Bæredygtighed i børnehøjde'.

»Vi lever i en tid med overproduktion af materialer, en tid hvor vores fælles jord er overbelastet af det forbrug vi mennesker har og nuværende samt tidligere tiders forurening. Polerne smelter, træer fældes og ørken opstår, dyrelivet svinder og naturen flyder med affald, særligt plastik, der er smidt og brugt af os mennesker.«

Sådan indleder daglig leder af børnehaven Viften, Bente Kühn, sit skriv om, hvorfor og hvordan børnehaven i Låsby har tænkt sig at arbejde med bæredygtighed sammen med børnene. 

Det er andet år at børnehaven er med i Skanderborg Kommunes projekt 'Bæredygtighed i børnehøjde', som kører i marts måned.

»Vi ser det som en nødvendig og vigtig opgave at være med til at opdrage vores børn og unge mennesker til at være med til at passe på naturen for fremtidens skyld. Af denne grund deltager vi atter i det tværkommunale projekt om bæredygtighed,« fortsætter Bente Kühn.

For Viften er planen i år at fordybe sig i at begrænse forbruget af papir og sæbe, undersøge hvordan  mængden af affald kan begrænses og være kreative omkring, hvad og hvordan materialer kan genbruges gennem etablering af skrammelværksted og skrammelkunst.

Projekt ”Bæredygtighed i børnehøjde”

Det er tredje år projektet ”Bæredygtighed i børnehøjde” kører i marts. Det første år deltog kun to børnehaver, nemlig Børnehuset Bakketoppen i Galten og Børnehuset Eskebækparken i Skanderborg. 

Begge institutioner har været med siden. Sidste år deltog otte daginstitutioner, i år er tallet steget til 11. Mange af dem vælger affald som et tema.

»Det er godt, at børn fra en tidlig alder lærer, hvordan de kan passe på jordens ressourcer og undgå klimaforandringer. De får nogle vaner, som de forhåbentlig tager med sig resten af livet,« siger Claus Leick, formand for kommunens Miljø- og Planudvalg, som bakker op om projektet. 

Udstilling af genbrugs-kunst

Nogle institutioner afslutter deres forløb med en offentlig udstilling. Børnehuset Bakketoppen i Galten går utraditionelt til værks og udstiller på Lokalcenter Tjørnehaven med fernisering mandag den 9. april kl. 14.30. 

Læs Galten Folkeblad 20. marts 2018