Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
»Arkitektonisk viser den (Låsby Søpark, red.) sig frem med de dristige gule folier/pavilloner med mulighed for forskellige aktiviteter: motionsredskaber, bålplads, shelter, gangsti osv. Den arkitektoniske ide gemmer sig ikke væk, men viser sig tydeligt frem og markerer sig som gule punkter i det grønne og blå landskab,« lyder det bl.a. i dommernes begrundelse for at tildele Låsby Søpark en af Skanderborg Kommunes arkitekturpriser.

Arkitekturpriser til Svaneparken og Låsby Søpark

Svaneparken i Galten og Låsby Søpark var blandt de seks vindere da Skanderborg Kommune forleden hædrede vinderne årets arkitekturpriser.

Fejringen af vinderne af Arkitekturprisen 2017 fandt sted på Vestermølle i Skanderborg.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen gav et oplæg om ”Byer, bosætning og bymidter i fremtiden” med udgangspunkt i Skanderborg Kommune, hvorefter vinderne af Arkitekturprisen 2017 afsløret. Det blev: 

• Dynaudio i Skanderborg

• Svaneparken i Galten

• Virring Skoles nye indgangsparti

• Haardalen 59, Ry

• Låsby Søpark

• Okkerhytten på Vestermølle

»Arkitekturprisen handler om at sætte fokus på arkitektur og inspirere til nye løsninger – ikke mindst på parcelhusene, som mange af os bor i – og det lader til, at mange er optaget af god arkitektur. Vi har i hvert fald oplevet en rigtig stor interesse for de arkitektur-foredrag, vi har arrangeret,« sagde Claus Leick (SF), formand for dommerkomiteen ved årets arkitekturpris.

Fra vandproblem til solstrålehistorie

Dommernes ord til projekt Låsby Søpark i kategorien 'By- og landskabsmæssige anlæg' lød:

En gammel erhvervsgrund midt i Låsby er blevet omdannet til et rekreativt aktivitetsområde, hvor regnvandet nu er samlingspunkt for borgerne.

Låsby Søpark er et strålende eksempel på at et stort problem er vendt til noget positivt – og er blevet til en kvalitet for byens borgere.

Alle skal forholde sig til klimaforandringer og deraf større regnmængder, og der er mange bud på hvorledes dette kan løses. Låsby Søpark viser hvorledes man med de rette arkitektoniske og landskabelige ideer kan løse dette problem. Man har fået et samlingssted i byen, en aktivitetspark og opholdssted for borgere i alle aldre.

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 19. december 2017