Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis

Arkæologen fortæller

Hør nærmere om resultaterne af arkæologiske udgravninger ved Skovby og Låsby ved et arrangement torsdag eftermiddag på Galten Bibliotek.

Museum Skanderborg har haft et travlt 2017, hvor der både er blevet undersøgt vikingegravlæggelse og fattiggård. 

Især vikingen kastede en noget anden udgravning af sig end det, man er vant til.

Torsdag den 15. marts kl. 17 besøger arkæolog Anja Vegeberg Jensen Galten Bibliotek og fortæller om årets spændende, lokale fund.

»I Kalbygård grusgrav ved Låsby fortsætter de omfattende gårdsanlæg fra germansk jernalder med at dukke frem, og vi har her den absolut største bebyggelse fra germansk jernalder i hele kommunen. Der er således fundet mindst 160 huse og hegn, og dette tal forventes at blive mere end fordoblet, når bearbejdningen af resultaterne går i gang,« fortæller Anja Vegeberg Jensen.

»I Skovby er den allersidste undersøgelsesetape netop afsluttet her inden jul. Udgravningerne på Skovby Nygaard har været i gang siden 2012, hvor de første spadestik blev taget. Især de store gårde fra germansk jernalder var meget flotte og velbevarede, og indeholdt langhuse, værkstedshuse, brønde samt en ovn. Det hele var omkranset af velbevarede hegnsforløb.«

Spektakulære fund

I Ry er der udgravet et meget sjældent fund af ravperler fra den tidligste bondestenalder, og der er ligeledes undersøgt gravlæggelse fra enkeltgravskultur samt en urnegravplads fra ældre romersk jernalder. Udgravningen af fattiggården

Udgravningen af en vikingegrav i Hørning havde været flere år undervejs, men blev forløst i 2017. Her opnåede arkæologerne en masse spændende resultater, som ikke bare er unikke for kommunen, men som også på landsplan er spektakulære.

Arrangementet på Galten Bibliotek er gratis og åbent for alle.

Læs Galten Folkeblad 13. marts 2018