Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
En flok Miljøsuperhelte på Gyvelhøjskolen i Galten. 1,5 ton batterier samlede de ind i løbet af blot tre uger.

6. klasserne på Gyvelhøjskolen udnævnt til Miljøsuperhelte

6. klasserne på Gyvelhøjskolen i Galten har indsamlet batterier i tusindvis. Nu har Renosyd udnævnt dem til Miljøsuperhelte

Om der sidder Duracell batterier i ryggen på eleverne i Gyvelhøjskolen sjetteklasser, er ikke til at vide – men de har i hvert fald et energiniveau ud over det sædvanlige, når det gælder indsamling af brugte batterier.

I løbet af tre uger har de indsamlet mere end 1,5 ton brugte batterier. Det svarer til mere end ti procent af, hvad affaldsselskabet Renosyd I/S får ind af brugte batterier på et helt år. Fra hele Skanderborg og Odder Kommuner tilsammen, vel at mærke. Så med god grund har Renosyd nu udnævnt eleverne i klasserne til Miljøsuperhelte.

Eleverne har deltaget i en aktivitetskampagne, som foreningen Elretur har gennemført. Elretur er en privat forening dannet af ca.1.000 producenter og importører af elektriske og elektroniske produkter, og den står for indsamling af udtjent elektronisk udstyr og batterier, blandt andet via de mange genbrugspladser landet over.

Projektleder Søren Svendsen, Renosyd, var forbi Gyvelhøjskolen forleden for at udnævne dem til Miljøsuperhelte. 

- Det er meget positivt, at eleverne så flot har taget batterikampagnen til sig og har samlet så mange batterier ind. Netop batterier er noget af det affald, vi gerne vi have sorteret ud af det almindelige husholdningsaffald og indsamlet særskilt, fordi de rummer mange stoffer, vi helst ikke vil have i forbrændingsanlægget. Så jo flere batterier, vi kan få indsamlet til genanvendelse, jo bedre, siger Søren Svendsen.

I hverdagen er det også nemt at komme af med de brugte batterier. De kan afleveres på genbrugspladsen, men som en ekstra service tilbyder Renosyd også at hente dem ude hos den enkelte husstand. Man skal blot putte batterierne i en klar plastpose og lægge dem på låget af skraldespanden; så tager renovationsfolkene dem med, når de henter spand eller sæk næste gang.