Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis
Hotelforpagter Jens Jensen overvåger suppeserveringen på Galten Hotel engang i 1950’erne. Historien om hotellet, der havde til huse på Torvet, hvor der nu er pub, græsk taverna og Kiwi, kan læses i den nye udgave af Galten Lokalarkivs årsskrift, Annales, der sælges fra på lørdag.

Åbent hus på Galten Lokalarkiv

Galten Lokalarkiv holder åbent hus på Arkivernes Dag på lørdag d. 12. november og præsenterer bl.a. det nye nummer af årsskriftet Annales.

Den 12. november holder lokalarkiverne landet over en åbent-hus dag for alle, der interesserer sig for lokalhistorien. 

Man kan se, hvad der opbevares på arkiverne og tale med arkivets medarbejdere om, hvordan de indsamler materiale til og arbejder med egnens historie.

Galten Lokalarkiv holder denne dag åbent for alle i tidsrummet kl. 13-17. 

Arkivmedarbejderne viser arkivet frem, og der åbnes en udstilling af fotos over Galten-områdets stadigt eksisterende bindingsværks- og kampestenshuse. Billederne er i løbet af året blevet optaget af Jens Andersen, en af arkivets frivillige medarbejdere.

Fokus på Galten Hotel

Som et hovedindslag på dagen præsenterer arkivet sammen med forfatterne det nye nummer af arkivets årsskrift, Annales 21, der som i tidligere år indeholder en række artikler fra den gamle Galten kommunes område. Ud over erindringer indeholder bogen artikler om bl.a. Galten Hotel og murermester Karl Kusk. 

Som noget nyt har arkivets medarbejdere desuden begyndt en artikelserie om gamle nyheder - ”Hvornår var det nu, det var?” - fra Galtenegnen. 

I forbindelse med præsentationen byder Lokalarkivets Støtteforening på en lille forfriskning, hvorefter medlemmerne får udleveret bogen, der også kan købes enten ved arrangementet eller frem til jul på de sædvanlige salgssteder.

Som et af punkterne på dagens program vil den nye billedserie om Galtenområdets bindingsværkshuse desuden blive fremvist og kommenteret i et lysbilledshow (power point).