Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

OnlineAvis

»Stjær kalder verden«

Fra et gammelt hønsehus på Taastrupvej ved Stjær deltager garvede radioamatører i weekenden i en verdensomspændende konkurrence.

I weekend d. 26.-27. november vil en flok brave radioamatører fra nær og fjern atter befolke et gammelt hønsehus ved Stjær.

Bevæbnet med morsenøgler og national kampånd vil gruppen »OZ5E« igen arbejde hårdt i 48 timer på at sætte Danmark på verdenskortet i den største af årets mange verdensomspændende Radio Sports-konkurrencer, hvor det gælder om at få kontakt med så mange radioamatører som muligt verden over i løbet af de to døgn konkurrencen varer.

- Det gælder ligeledes om at få så stor en geografisk og frekvensmæssig spredning på kontakterne, som består af en kort kodeudveksling, og efter et sindrigt system får man så points for kvaliteten af kontakterne.Jo længere væk og jo lavere frekvenser, desto flere points, fortæller Jan Thøgersen fra Stjær.

Adskillige radiostationer vil være bemandet samtidigt og koncentrationen er stor, ligesom begejstringen i lokalet når man hører et nyt land. 

- Udenfor er der sat store antenner op til formålet - og store er ikke en underdrivelse. Vi har til formålet lånt en spektakulær 45 meter lift for at komme op i højden for at være helt sikre på at blive hørt over hele verden, udover de allerede eksisterende store antenneanlæg, fortæller Jan Thøgersen.


Kommentar

Not only was Jan and his

Not only was Jan and his friends recognized on the Danish television but their radio signals were received here at the station I was operating from - NR4M. Each year we look for stations like the one Jan operated from all over the Earth to contact and help our score in the CQ Worldwide DX Contest.

Thank you for your report and thanks to Google for translating it for me!

73's from Virginia, USA
Tom, N4NW

Ja, tænk. Engang var der

Ja, tænk. Engang var der telegrafister, nu er alt udskiftet med satellit og internet. Det er dejligt at se, at radioamatørerne stadig kan få kontakt med omverdenen uden disse moderne sager, som jo oftest er meget mere komplekse og ikke virker ...

Bienvenue dans notre boutique

Bienvenue dans notre boutique en ligne UGG pas cher, notre boutique en ligne spécialisée dans la vente de toutes sortes de Bottes UGG.